Ételtcsakokosan

Frissítő joghurtos uborkaleves kaporral és mentával

2014.05.06.Nincs hozzászólás

Görgess lejjebb!

Frissítő-joghurtleves-kaporral-és-mentával-2-400x266

Meleg napokon felfrissít ez a leves, lehűt és pótolhatjuk a forróságban elvesztett folyadékot.
Frissítő-joghurtleves-kaporral-és-mentával-2-400x266
Hozzávalók:

  • 8 dl joghurt
  • 12 dkg uborka
  • 1 csokor kapor
  • mentalevél
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Az uborkát megmosom, meghámozom, lereszelem. A megmosott, lecsepegtetett kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, a lereszelt uborkához adom a joghurttal és a fokhagymával együtt. Az összes hozzávalót összeturmixolom és hűtőszekrényben jól lehűtöm. Tálaláskor mentalevelekkel díszítem.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
Mivel ez a leves hőkezelés nélkül készül, és az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak, különösen fontos az alábbi élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az uborkát és a zöldfűszereket alaposan mossuk meg és csepegtessük le.
  • Figyeljünk a joghurt fogyaszthatósági idejére.
  • Az elkészített ételt hűtve tároljuk és 24 órán belül fogyasszuk el!
  • A díszítéshez használt mentalevelet mindig mossuk meg és közvetlenül a tálalás előtt helyezzük az ételre!

Legfrissebb cikkek


Milyen a jó dughagyma és fokhagyma-szaporítóanyag?


Tovább olvasom

Terítéken a vörös káposzta


Tovább olvasom

Related posts

A feliratok között mi a különbség?…

eteltcsakokosan

A tisztógató

eteltcsakokosan

Esküvői menük – kicsit másképp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató