Meleg napokon felfrissít ez a leves, lehűt és pótolhatjuk a forróságban elvesztett folyadékot.
Hozzávalók:
- 8 dl joghurt
- 12 dkg uborka
- 1 csokor kapor
- mentalevél
- só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
Az uborkát megmosom, meghámozom, lereszelem. A megmosott, lecsepegtetett kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, a lereszelt uborkához adom a joghurttal és a fokhagymával együtt. Az összes hozzávalót összeturmixolom és hűtőszekrényben jól lehűtöm. Tálaláskor mentalevelekkel díszítem.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
Mivel ez a leves hőkezelés nélkül készül, és az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak, különösen fontos az alábbi élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az uborkát és a zöldfűszereket alaposan mossuk meg és csepegtessük le.
- Figyeljünk a joghurt fogyaszthatósági idejére.
- Az elkészített ételt hűtve tároljuk és 24 órán belül fogyasszuk el!
- A díszítéshez használt mentalevelet mindig mossuk meg és közvetlenül a tálalás előtt helyezzük az ételre!