Ételtcsakokosan

Forró csokoládé maradék Mikulás-csokiból

2017. december 1.

Hozzávalók 4-5 adaghoz: 6 dl tej, 3 dl tejszín, 20 dkg csokoládé, cukor ízlés szerint
Elkészítés: A tejszínt és a tejet öntsük össze egy lábosban és kezdjük melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvasszuk fel. (Az edény alja ne érjen a vízbe, mert megég a csoki.) A megolvadt csokoládét folyassuk át a meleg tejszínes tejhez és addig keverjük,míg a csoki felolvadva, krémes állagot nem kap.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi okozza a tartós tej jellegzetes ízét?

eteltcsakokosan

Ideje elkezdeni a kandírozást!

eteltcsakokosan

Mit jelent ez a mondat a szalámin?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató