A tejautomatából vásárolt tejet fel kell forralni?
A nyers tejet fogyasztás előtt fel kell forralni, tehát amennyiben a tejautomatából árusított tejet előzőleg nem vetették alá hőkezelésnek (pasztőrözésnek), akkor csak forralás után fogyasztható biztonsággal. A kistermelőnek a nyers tej, illetve nyers tej felhasználásával készült, nem hőkezelt tejtermékek értékesítése esetén az értékesítés helyén, jól látható módon fel kell tüntetni a „nyers tej, forralás után fogyasztható”, illetve „nyers tejből készült” jelölést. A kiskereskedelemben értékesített, közvetlen emberi fogyasztásra szánt – nem kistermelői – nyerstej esetében a „nyerstej” szót a címkén, illetve kísérő dokumentáción kell feltüntetni.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom