Ételtcsakokosan

Fel kell forralni?…

2021. május 20.

A tejautomatából vásárolt tejet fel kell forralni?

A nyers tejet fogyasztás előtt fel kell forralni, tehát amennyiben a tejautomatából árusított tejet előzőleg nem vetették alá hőkezelésnek (pasztőrözésnek), akkor csak forralás után fogyasztható biztonsággal. A kistermelőnek a nyers tej, illetve nyers tej felhasználásával készült, nem hőkezelt tejtermékek értékesítése esetén az értékesítés helyén, jól látható módon fel kell tüntetni a „nyers tej, forralás után fogyasztható”, illetve „nyers tejből készült” jelölést. A kiskereskedelemben értékesített, közvetlen emberi fogyasztásra szánt – nem kistermelői – nyerstej esetében a „nyerstej” szót a címkén, illetve kísérő dokumentáción kell feltüntetni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Penészes kedvenceink

eteltcsakokosan

Lehet közvetlenül vászontáskába vásárolni?…

eteltcsakokosan

Fortélyok a házi tésztakészítéshez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató