Kerti Patrik Bende, Budapest
Hozzávalók:
- jégkockába fagyasztott áfonya és őszibarack (sokféle gyümölcs megfelelő erre, nagyon finom a sárgadinnye, meggy, málna és az eper is)
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 alma (golden almát használtam, de bármilyen jó)
- 2-3 kanál méz
- 1 kiskanál őrölt fahéj (jó a fahéjrúd is)
- 1 liter víz
Elkészítése:
Az alaposan megmosott almát héjastól vékonyszeletekre vágjuk, a citromot kifacsarjuk és az almaszeletekkel együtt a mézzel és fahéjjal ízesített vízbe tesszük és a hűtőben 1-2 óráig hűtjük, eközben az ízek összeérnek. Addig alaposan megmossuk az áfonyát és az őszibarackot. Áfonyából jó a fagyasztott is, mert sokszor nem lehet frisset kapni. A megmosott őszibarackot meghámozzuk és pici kockákra vágjuk, majd az áfonyával együtt jégkocka tartóba tesszük és vizet öntünk rá, majd 1-2 óra alatt a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Végül beletesszük a pohárba a gyümölcsös jégkockákat és felöntjük a limonádéval. A limonádé elfogyasztása után isteni a megmaradt hűs gyümölcsöket is kieszegetni a pohárból.