Ételtcsakokosan

Fahéjas-almás limonádé

2017. június 27.
IMG_5629

Kerti Patrik Bende, Budapest
Hozzávalók:

  • jégkockába fagyasztott áfonya és őszibarack (sokféle gyümölcs megfelelő erre, nagyon finom a sárgadinnye, meggy, málna és az eper is)
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 alma (golden almát használtam, de bármilyen jó)
  • 2-3 kanál méz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj (jó a fahéjrúd is)
  • 1 liter víz

Elkészítése:
IMG_5629
Az alaposan megmosott almát héjastól vékonyszeletekre vágjuk, a citromot kifacsarjuk és az almaszeletekkel együtt a mézzel és fahéjjal ízesített vízbe tesszük és a hűtőben 1-2 óráig hűtjük, eközben az ízek összeérnek. Addig alaposan megmossuk az áfonyát és az őszibarackot. Áfonyából jó a fagyasztott is, mert sokszor nem lehet frisset kapni. A megmosott őszibarackot meghámozzuk és pici kockákra vágjuk, majd az áfonyával együtt jégkocka tartóba tesszük és vizet öntünk rá, majd 1-2 óra alatt a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Végül beletesszük a pohárba a gyümölcsös jégkockákat és felöntjük a limonádéval. A limonádé elfogyasztása után isteni a megmaradt hűs gyümölcsöket is kieszegetni a pohárból.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Befolyásolja-e egy termék minőségét?…

eteltcsakokosan

Nektarin

eteltcsakokosan

Mindig legyen tiszta az edényszárítód!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató