Ételtcsakokosan

Ételszobrász verseny nyertesei

2013. július 17.
Időszak: 2013.05.01 – 2013.07.15.
A pályázat további részletei megtalálhatóak az alábbi linken:

http://eteltcsakokosan.hu/etelszobraszat/

Kedves Ételszobrászaink és Szavazóink!

Köszönjük, hogy velünk játszottatok!
A sok munka meghozta gyümölcsét (zöldségét és desszertjét is). A közönségszavazatok alapján megszületett a döntés kategóriánként a három nyertes ételcsodáról. Természetesen második és harmadik díjjal is honoráljuk alkotásaitokat! A nyereményeket, illetve az átvételhez szükséges további információkat postán küldjük ki.

A Gyümölcscsodák kategória helyezettjei:
1. helyezett:

11gy
Hermán Zsolt, Karcag
Nyereménye egy tanfolyam Tanács Attila mesterszakács, világ- és olimpiai bajnok ételszobrász iskolájában.

2. helyezett:

21gy
Osztrovszki Ildikó, Szolnok
Nyereménye egy 10.000 Ft értékű, műszaki cikkekre vonatkozó Ajándékkártya.

3. helyezett:

38gy
Villár Ákos, Dorog
Nyereménye egy 5.000 Ft értékű könyvcsomag.

A Zöldségcsodák kategória helyezettjei:
1. helyezett:

42z
Villár Ákos, Dorog
Nyereménye egy tanfolyam Tanács Attila mesterszakács, világ- és olimpiai bajnok ételszobrász iskolájában.

2. helyezett:

30z
Varga Istvánné, Budapest
Nyereménye egy 10.000 Ft értékű, műszaki cikkekre vonatkozó Ajándékkártya.

3. helyezett:

15z
Máté Ágnes, Kaposvár
Nyereménye egy 5.000 Ft értékű könyvcsomag.

A Desszertcsodák kategória helyezettjei:
1. helyezett:

32d2
Nagyné Tóth Ildikó, Nyíregyháza
Nyereménye egy Szamos Ajándékkártya, mellyel egy tanfolyamon vehet részt a Szamos Csokoládé Iskola bármely kézműves csokoládé- vagy tortadekorációs kurzusán.

2. helyezett:

4d
Csőgleiné Varga Szilvia, Tolna
Nyereménye egy 10.000 Ft értékű, műszaki cikkekre vonatkozó Ajándékkártya.

3. helyezett:

19d
Jónás Jánosné, Zsámbék
Nyereménye egy 5.000 Ft értékű könyvcsomag.
 
Szeretnénk megosztani minden pályázóval a szavazóktól kapott biztató, kedves szavakat. Íme néhány közülük:
“Mindig lenyűgöz az alkotóművészet, a faragás, a művészien megvalósított képzelet, fantázia. Ezek szerintem profi alkotások, sok idő, energia befektetéssel. Minden elismerésem az alkotóknak!”
“A desszertcsodák kategóriában azért szavaztam a krokodilra, mert nagyon szeretem az ilyen módon készített formatortákat. Megjeleníti a fantáziát, a kézügyességet valamint a kreativitást is. Nem cukrászda által készített tortának néz ki, de mégis tetszetős és igényes. A gumicukor-gülü szemei külön tetszenek. ”
“A zöldségcsodák kategóriában az utolsó képre, a faragott zöldség-virág kosárra szavaztam. Ennek oka, hogy nagyon tetszenek a faragások, látszik rajta a belefektetett idő és energia. A kosár elrendezése is szép, igényes.”
“A gyümölcscsodák kategóriában nekem a negyedik kép tetszett a legjobban, ami egy zöldség-gyümölcs kompozíció. A faragások gyönyörűek, az elrendezés látványos, igényes. Elegáns, de nem túldíszített. Egy esküvőn is megállná a helyét asztaldíszként. Egyszerűen gyönyörű, csak azt sajnálom, hogy romlandó. :)”
“Mint festmény is a kedvencen, de mint süti igazán kreatív.”
“Azért választottam a footballt, mert annyira finoman kidolgozott, hogy látvány szinten alig lehet megmondani, hogy nem egy valódi labdát látok-e. Fantasztikusan tehetséges cukrászról (művészről) lehet szó. Gratulálok, és megemelem a nem létező kalapomat.”
“A Gyümölcscsodák  kategóriában a magyar címeres csoda tetszett mert tükröződik az alkotáson a hazaszeretet érzése.
A Zöldségcsodák kategóriában a katicabogaras alkotásra szavaztam, mert tetszett benne a játékos, vidám megoldás.
A Desszertcsodák kategóriában a focilabda alakú desszertre szavaztam, egyszerűen gyönyörű.
Úgy gondolom mindegyik alkotásban rengeteg munka rejlik, türelem, koncentráció, odafigyelés. ”
“Én a virágos alkotást tartom a legszebbnek,mert külön külön megfaragni a virágokat és a kaspót plusz összeállítani ezt a kompozíciót nem hozzáértő szemmel is nagyon idő és türelem igényesnek látszik! Ráadásul ezek idényzöldségek ami azt jelenti,hogy ez kimondottan a pályázatra készült,ezt a dátum is igazolja 😀 Köszönöm,hogy elmondhattam a véleményemet! Egyébként az összes munka nagyon ötletes.”
“Gyümöcscsodák: Magyarország címeres dinnye
Mivel nagyon aprólékos a kidolgozás. Tökéletes választás, hiszen az alapvető adottság (3 szín) gyönyörű hangsúlyt kap. Biztos kéz kellett a szobrászathoz, hiszen bármikor sérülhetett volna egy mélyebb vágásnál, vagy egy bizonytalan kéz munkája közben. Gyönyörű lett a dinnye, őszinte elismerésem a “mesternek” :-)”
“Az almarózsa nagyon szép, nagyon guszta és visszafogott.”
“Nekem a gyümölcscsodák kategóriában a 3. számú nyerte el legjobban a tetszésemet, mert egyszerűségében is  nagyszerű alkotás. A zöldség csodáknál az 5. számú, a desszertcsodáknál a 2. számú tetszett a legjobban. Minden résztvevőnek nagy tisztelettel, és csodálattal gratulálok.”
Végül pedig jöjjenek a szavazóink közül a nyertesek:
Toma Zsuzsanna, Mogyoród; Márfi Mónika, Pecöl;  Lantos Józsefné, Kecskemét; Sipos Gábor, Debrecen; Péter Margit, Fegyvernek; Mata Anikó, Tököl; Katona Szilvia, Kecskemét; Sipos János, Zalaapáti; Németh Mónika, Edelény; Siposné Lipták Mária, Debrecen
 

Minden nyertesünknek szívből gratulálunk!

 
Időszak: 2013.05.01 – 2013.07.15.
 
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi a különbség a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között?

eteltcsakokosan

Szigorítás után jobb lesz a minőség

eteltcsakokosan

Segítség elkezdődött az iskola!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató