Ételtcsakokosan

Erős Réka Julianna mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:ErősRékaJulianna12éves

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 8-10 dkg méz
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. A mézet a fűszerekkel és a margarinnal összefőzzük, lehűtjük. A tojást felverjük a cukorral. Ezt a háromfélét összegyúrjuk, hűtőben 1 éjszakát pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, formázzuk, 170° C fokos sütőben 15-20 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt színes cukormázzal díszítjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Még ezeket is elvethetjük!

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok otthoni ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Felhasználható még?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató