Ételtcsakokosan

Erős Réka Julianna mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:ErősRékaJulianna12éves

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 8-10 dkg méz
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. A mézet a fűszerekkel és a margarinnal összefőzzük, lehűtjük. A tojást felverjük a cukorral. Ezt a háromfélét összegyúrjuk, hűtőben 1 éjszakát pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, formázzuk, 170° C fokos sütőben 15-20 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt színes cukormázzal díszítjük.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kerüljük a hazai élelmiszereket?…

eteltcsakokosan

10 dolog… amit a paradicsomról tudni kell

eteltcsakokosan

Vadak: ízben a titok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató