Ételtcsakokosan

Epersaláta másképp

2015. május 11.
ruccola_eper-300x214

Benne vagyunk az eperszezonban, egyre több helyen és egyre olcsóbban jutunk hozzá friss magyar eperhez. Rengeteg étel készíthető ebből a piros gyümölcsből: torta és egyéb édességek, gyümölcs joghurt vagy lekvár. Most egy olyan receptet mutatunk be, ahol sós ízekkel párosítjuk az édes epret.

ruccola_eper-300x214

Hozzávalók

  • 100 g rukkola
  • 1 db avokádó
  •  2 csomag mini mozzarella
  • 250 g eper
  • só, frissen őrölt bors
  • oliva olaj
  • ízlés szerint balzsam vagy sherry ecet
  • kb. 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A rukkolát alaposan lemossuk és lecsepegtetjük, kis darabokra tépve egy tálba halmozzuk. Előkészítjük a gyümölcsöket: az avokádót megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, az epret megmossuk, kicsumázzuk és negyedeljük. Egy tálban citromlével elkeverjük a felaprított gyümölcsöket, majd a mozzarellával együtt elrendezzük a rukkolán, sóval és borssal, valamint oliva olajjal és ecettel ízesítjük.

Frissen tálaljuk, pirított bagettet érdemes mellé felszolgálni.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Figyeljünk a mozzarella fogyaszthatósági idejére.
  • A salátát és a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
  • A daraboláshoz külön erre a célra rendszeresített vágódeszkát használjunk.
  • Mivel a saláta nyersen kerül elfogyasztásra, különösen ügyeljünk a tisztaságra!

Az eperszezonban is érdemes figyelni a gyümölcs eredetére, részletes információt itt olvashatnak.

Kép és recept forrása: Homebisztro.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fűszernövények 1.

eteltcsakokosan

Keleti szomszédunkban ismét megjelent az afrikai sertéspestis

eteltcsakokosan

Csipke az igaz C-vitaminbomba

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató