Benne vagyunk az eperszezonban, egyre több helyen és egyre olcsóbban jutunk hozzá friss magyar eperhez. Rengeteg étel készíthető ebből a piros gyümölcsből: torta és egyéb édességek, gyümölcs joghurt vagy lekvár. Most egy olyan receptet mutatunk be, ahol sós ízekkel párosítjuk az édes epret.
Hozzávalók
- 100 g rukkola
- 1 db avokádó
- 2 csomag mini mozzarella
- 250 g eper
- só, frissen őrölt bors
- oliva olaj
- ízlés szerint balzsam vagy sherry ecet
- kb. 1 evőkanál citromlé
Elkészítése
A rukkolát alaposan lemossuk és lecsepegtetjük, kis darabokra tépve egy tálba halmozzuk. Előkészítjük a gyümölcsöket: az avokádót megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, az epret megmossuk, kicsumázzuk és negyedeljük. Egy tálban citromlével elkeverjük a felaprított gyümölcsöket, majd a mozzarellával együtt elrendezzük a rukkolán, sóval és borssal, valamint oliva olajjal és ecettel ízesítjük.
Frissen tálaljuk, pirított bagettet érdemes mellé felszolgálni.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
- Figyeljünk a mozzarella fogyaszthatósági idejére.
- A salátát és a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
- A daraboláshoz külön erre a célra rendszeresített vágódeszkát használjunk.
- Mivel a saláta nyersen kerül elfogyasztásra, különösen ügyeljünk a tisztaságra!
Az eperszezonban is érdemes figyelni a gyümölcs eredetére, részletes információt itt olvashatnak.
Kép és recept forrása: Homebisztro.com