Ételtcsakokosan

Enni jó – de jót enni még jobb! Az evés elemi ösztön, létfenntartás, de nekem – és tudom másnak is – élmény és öröm is egyben!

Azért indítom ezt a blogot, hogy arról írhassak, amit szeretek, amit mindennap csinálok, amit olyan fontosnak tartok. Sokat írunk, beszélünk róla, de a hétköznapokban apróságokkal is sokat tehetünk magunkért és a családunkért!

Azt hiszem, az étkezés szeretetét és becsületét otthonról hozza az ember. A szüleim szerettek főzni, és a vacsorát vagy hétvégi ebédet körülülve találkoztunk, ilyenkor sokat beszélgettünk. Itt ismertem meg a szüleimet igazán, itt hallottam lelkesedni az édesapámat, itt láttam gondoskodni az édesanyámat. Remélem, nekem is sikerült valamit megtanulnom erről a „szövetségről”, a család és az étel szoros együtteséről!

Ma már én is anyuka vagyok. Panna lányom nyolcéves. Szeretem az otthon melegét, s ehhez hozzátartozik a konyha meghittsége, az illatok, a színek, a terített asztal. De az apa lelkes meséi, az anya gondoskodása is elengedhetetlen. Erre a férjem biztosan azt mondaná, hogy a gondoskodás mellett gyakran hall engem „lelkesedni” is J És ha mindezzel jóleső harmóniát teremtünk mindenkinek, Panna majd ezt viszi tovább!

De ne szaladjunk ennyire előre! Ebben a blogban többek között szó lesz vitaminokról, ásványi anyagokról, hazairól vagy külföldiről, hogy mit (v)együnk vagy ne (v)együnk, fogyókúra és egészséges életmód kapcsolatáról, a családról és a gyerekről, szokásról és megszokásról. Szó lesz az ételek élvezetéről éppúgy, mint arról, hogy milyen okos döntéseket hozhatunk az egészséges táplálkozásunk érdekében. Azt szeretném, ha minél több ember olvashatná bejegyzéseimet!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Le a kilókkal!

eteltcsakokosan

Milyen élelmiszeripari engedélyek kellenek? …

eteltcsakokosan

Hogyan készítsünk jó hamburgert otthon?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató