Amikor kisgyerekek jönnek vendégségbe, vagy egy gyors vacsorát szeretnénk összeütni, a legjobb az otthon készített hamburger. A sajátos zsemlétől eltekintve azt rakhatunk bele, amit a hűtőszekrényben csak találunk.
Ennél a receptnél darált sertéshús volt az alap, nem pedig marhahús, de a végeredményt és a finom ízt nem befolyásolja. A változatoknak csak a fantáziánk szab határt. 10 db lesz belőle
Hozzávalók
- 500 g sertés lapocka darálva
- 10 db hamburger zsömle
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1-2 db ecetes uborka
- só
- bors
- mustár
- ketchup
- majonéz
Elkészítés
Egy keverőtálba a darált húst sóval, borssal összeforgatom, majd korongokat formázok belőle, nagyobbat, mint a zsemle, mert sütés közben összemegy. Felszeletelem a hagymát, a paradicsomot, és pár ecetes uborkát. Elkezdem a húspogácsák kisütését: kevés olajon, vagy akár üres serpenyőben mindkét oldalát jól megsütöm. Kezdődhet a szendvicsek összeállítása: ketchupot, mustárt, esetleg majonézt kenek az aljára, majd rétegzem a húspogácsát, és a zöldségeket. Rakhatunk bele még sajtot, salátát, uborkát, szóval amit csak szeretnénk.