Ételtcsakokosan

Egy rendkívüli víztorony: a sáregresi Rétimajor Halászcsárda

2013. december 18.
halétel01-400x300

Igazán különleges vasárnapi ebédre vágyik? Szereti a csöndet, a természetet és a vizet?

Itt a helye a Rétimajor Halászcsárdában, amely a Fejér megyei Sáregresen, a Zichy grófi család egykori uradalmi majorságának területén helyezkedik el.

A hajdani víztorony, továbbá a bognár-, és kovácsműhely ma már halászcsárdaként szolgál. A kemence, a bográcsállvány, a borospince nem csupán díszlet, hanem a vendég testét táplálhatja a víz adományával, a bográcsban főtt hallal és a híres simontornyai borral.halĂ©tel01-400x300

A hely egyedülálló jellegére utalnak a tölgyfába faragott vízi életképek, amelyek a bútorzatot díszítik, vagy a falakon kiállított képek, amely a régi idők legendás vizafogását örökítik meg. Aki ide ellátogat, télen-nyáron jól érzi magát, hiszen a nyugodt belső teremben vagy a hangulatos kerthelyiségben olyan különleges hal- és húsételeket kóstolhat, mint például a bivalypörkölt Rétimajor módra csiperke gombával vagy a halászlé halgombóccal.halĂ©tel04-400x300

További számos programot és látnivalót kínál a környék, amely 1994-től természetvédelmi terület, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park fennhatósága alá tartozik. Az egykori uradalmi majorság igazi pihenőparadicsom kicsiknek és nagyoknak. Az Aranyponty Horgászcentrum 6 taván, 90 hektárnyi területen várják a horgászni vágyókat, és itt található az ország egyetlen halászati múzeuma is.

Az Aranyponty wellness központban uszoda, szauna, pezsgőfürdő, fitness és rekreációs terem található, és masszázsra is be lehet jelentkezni. Rétimajorban a kempingtől a vendégházon át a wellness panzióig mindenfajta szálláslehetőség várja az oda ellátogatókat.

Bővebb információ:
Rétimajor Halászcsárda
Cím: Rétimajor, 7014 Sáregres – Rétimajor, Magyarország
GPS koordinátái: K46.809501° , É18.590741°
Honlap: http://retimajor.hu/retimajor/etterem/retimajori-etterem
Telefon: +36 25 509 190, +36 30 289 0215
Facebook: https://www.facebook.com/Retimajor
aranyponty-logo-2008-878x1024
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nyári jó tanácsok vásárláshoz, ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Idén is lesz szakácsverseny

eteltcsakokosan

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató