Ételtcsakokosan

Egy rendkívüli víztorony: a sáregresi Rétimajor Halászcsárda

2013. december 18.
halétel01-400x300

Igazán különleges vasárnapi ebédre vágyik? Szereti a csöndet, a természetet és a vizet?

Itt a helye a Rétimajor Halászcsárdában, amely a Fejér megyei Sáregresen, a Zichy grófi család egykori uradalmi majorságának területén helyezkedik el.

A hajdani víztorony, továbbá a bognár-, és kovácsműhely ma már halászcsárdaként szolgál. A kemence, a bográcsállvány, a borospince nem csupán díszlet, hanem a vendég testét táplálhatja a víz adományával, a bográcsban főtt hallal és a híres simontornyai borral.halĂ©tel01-400x300

A hely egyedülálló jellegére utalnak a tölgyfába faragott vízi életképek, amelyek a bútorzatot díszítik, vagy a falakon kiállított képek, amely a régi idők legendás vizafogását örökítik meg. Aki ide ellátogat, télen-nyáron jól érzi magát, hiszen a nyugodt belső teremben vagy a hangulatos kerthelyiségben olyan különleges hal- és húsételeket kóstolhat, mint például a bivalypörkölt Rétimajor módra csiperke gombával vagy a halászlé halgombóccal.halĂ©tel04-400x300

További számos programot és látnivalót kínál a környék, amely 1994-től természetvédelmi terület, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park fennhatósága alá tartozik. Az egykori uradalmi majorság igazi pihenőparadicsom kicsiknek és nagyoknak. Az Aranyponty Horgászcentrum 6 taván, 90 hektárnyi területen várják a horgászni vágyókat, és itt található az ország egyetlen halászati múzeuma is.

Az Aranyponty wellness központban uszoda, szauna, pezsgőfürdő, fitness és rekreációs terem található, és masszázsra is be lehet jelentkezni. Rétimajorban a kempingtől a vendégházon át a wellness panzióig mindenfajta szálláslehetőség várja az oda ellátogatókat.

Bővebb információ:
Rétimajor Halászcsárda
Cím: Rétimajor, 7014 Sáregres – Rétimajor, Magyarország
GPS koordinátái: K46.809501° , É18.590741°
Honlap: http://retimajor.hu/retimajor/etterem/retimajori-etterem
Telefon: +36 25 509 190, +36 30 289 0215
Facebook: https://www.facebook.com/Retimajor
aranyponty-logo-2008-878x1024
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Lakodalom okosan

eteltcsakokosan

Mozgó büfének milyen kritériumoknak, előírásoknak kell megfelelnie?

szucseva

Mik azok a szuperételek?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató