Ételtcsakokosan

Egy hűsítő fagyi recept

2018. június 29.

Itt a nyár, a nagy melegben vágyunk a hűsítő desszertekre. A kertekben teremnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, a piacokon elérhetőek a kitűnő ízű, hazai termények. Ezekből az értékes alapanyagokból egy remek édességet készíthetünk.

fagyika
Az otthon készített fagylalt előnye, hogy pontosan tudjuk annak összetételét, és akár allergénmentes vagy cukormentes formában is elkészíthetjük.
Íme egy egyszerű fagylaltrecept:
Hozzávalók: 30-40 dkg gyümölcs (eper, málna, szeder vagy meggy); 4 dl natúr joghurt; méz vagy cukor, ízlés szerint; kevés citromlé; 3 dl tejszín
Elkészítés: Kedvenc gyümölcsünket a joghurttal összeturmixoljuk, ízlés szerint édesítjük és citromlevet csepegtetünk hozzá. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a gyümölcsös joghurtba keverjük. Egy nagyobb fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. A fagyás elején félóránként-óránként két-három alkalommal célszerű kivenni, és villával, habverővel átkeverni, így megelőzhetjük a kristályosodást. 5-6 órás fagyasztás után fogyasztható a finom és egészséges fagylalt.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kiadvánnyal a kismamákért

szucseva

Biztonságosak-e a tartós élelmiszerek?

eteltcsakokosan

„Újhullámos mézeskalácsosnak tartom magamat”

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató