Itt a nyár, a nagy melegben vágyunk a hűsítő desszertekre. A kertekben teremnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, a piacokon elérhetőek a kitűnő ízű, hazai termények. Ezekből az értékes alapanyagokból egy remek édességet készíthetünk.
Az otthon készített fagylalt előnye, hogy pontosan tudjuk annak összetételét, és akár allergénmentes vagy cukormentes formában is elkészíthetjük.
Íme egy egyszerű fagylaltrecept:
Hozzávalók: 30-40 dkg gyümölcs (eper, málna, szeder vagy meggy); 4 dl natúr joghurt; méz vagy cukor, ízlés szerint; kevés citromlé; 3 dl tejszín
Elkészítés: Kedvenc gyümölcsünket a joghurttal összeturmixoljuk, ízlés szerint édesítjük és citromlevet csepegtetünk hozzá. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a gyümölcsös joghurtba keverjük. Egy nagyobb fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. A fagyás elején félóránként-óránként két-három alkalommal célszerű kivenni, és villával, habverővel átkeverni, így megelőzhetjük a kristályosodást. 5-6 órás fagyasztás után fogyasztható a finom és egészséges fagylalt.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom