Ételtcsakokosan

Egészségügyi Világszervezet Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

2015. április 7.
who-page-001-724x1024

Április 7-e az Egészség Világnapja, az idei téma az Élelmiszerbiztonság. Magyar nyelven az öt kulcs (alábbi kép) és egy animációs film juttatja el a World Health Organization (WHO) üzenetét a 9-99 éves korosztályhoz: tartsuk be az öt alapszabályt annak érdekében, hogy élelmiszereink biztonságosabbak legyenek. A szervezet üzenete globális, az egész világ számára szól, mindenkinek ismernie kellene ahhoz, hogy az élelmiszer-eredetű megbetegedések megelőzhetőek legyenek. A WHO április 7-ét választotta az Egészség Világnapjának, amelyet minden évben megünnepelnek; 2015-ben ezen a napon az élelmiszer-biztonság kerül középpontba.

Többet megtudhatnak a kampányról az angolnyelvű oldalon: http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2015/en/

who-page-001-724x1024

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fiatal korban, tudatosan

eteltcsakokosan

Olcsó, gyors, egyszerű!

eteltcsakokosan

Biztonságosak a fagyasztott élelmiszerek?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató