Ételtcsakokosan

Egészségügyi Világszervezet Egészség Világnap – Élelmiszerbiztonság

2015. április 7.
who-page-001-724x1024

Április 7-e az Egészség Világnapja, az idei téma az Élelmiszerbiztonság. Magyar nyelven az öt kulcs (alábbi kép) és egy animációs film juttatja el a World Health Organization (WHO) üzenetét a 9-99 éves korosztályhoz: tartsuk be az öt alapszabályt annak érdekében, hogy élelmiszereink biztonságosabbak legyenek. A szervezet üzenete globális, az egész világ számára szól, mindenkinek ismernie kellene ahhoz, hogy az élelmiszer-eredetű megbetegedések megelőzhetőek legyenek. A WHO április 7-ét választotta az Egészség Világnapjának, amelyet minden évben megünnepelnek; 2015-ben ezen a napon az élelmiszer-biztonság kerül középpontba.

Többet megtudhatnak a kampányról az angolnyelvű oldalon: http://www.who.int/campaigns/world-health-day/2015/en/

who-page-001-724x1024

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mosatlanul soha!

eteltcsakokosan

Nyaralás meglepetések nélkül

eteltcsakokosan

Virsli másképp

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató