Ételtcsakokosan

Drubits Kíra mézeskalács receptje

2016. január 28.

Puha mézeskalácsDrubitsKíra10éves

Hozzávalók 40 darabhoz:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg méz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojássárgája

Máz

  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojás fehérje
  • 1 csepp citromlé

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 50 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 10 perc

Elkészítés:

A tésztához a mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket vízgőz felett melegítsd össze. Ha kihűl, egyenként add hozzá a tojásokat, a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól dolgozd össze. Nem kell nagyon sokáig gyúrni, csak addig, amíg a tészta összeáll, és a kezedről is lejön. Formázz belőle cipót, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.

Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd a tésztát körülbelül 0,5 centi vastagra. Végül kedvenc kiszúróiddal szaggass különböző formájú kekszeket. Tedd a figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg őket tojássárgával. Rakd az első adagot 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül nyolc percig. Utána mehet a helyére a következő tepsi mézeskalács. Ügyelj arra, hogy a tésztát nem szabad túlsütni!

A mázhoz a tojásfehérjét verd keményre a porcukorral és a citromlével. Akkor jó, ha a hab megáll a habverőn. Egy részéhez tehetsz ételszínezéket is. Töltsd a tojáshabot zacskóba, vágj rá kis lyukat, és díszítsd ki a figurákat tetszőlegesen.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ételünk az életünk – karácsonyi konyha

eteltcsakokosan

LecsószezON

eteltcsakokosan

Sűrítés, rántás, habarás

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató