Ételtcsakokosan

Dömötör Hanna mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:DömötörHanna10éves

  • 40 dkg liszt,
  • 10 dkg étkezési keményítő,
  • 120 g méz,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 vanillincukor,
  • 15 dkg margarin,
  • 4 ev.kanál tej,
  • 1 tk fahéj,
  • szefűszeg,
  • gyömbér,
  • szegfűbors

Mézet, cukrot, margarint, tejet összemelegítjük a többivel összegyúrjuk, ha kihűlt. Formákkal kiszúrjuk és 180° C fokon 10-15 percig sütjük. A tetejére 1 tojásfehérjéből kevés cukorral habot verünk,ételszínezővel szinezzük.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi a különbség a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között?

eteltcsakokosan

10 DOLOG… AMIT A BÚZÁRÓL TUDNI KELL

eteltcsakokosan

Kérje a konyhai őrangyal segítségét!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató