Ételtcsakokosan

Dömötör Hanna mézeskalács receptje

2016. január 28.

Hozzávalók:DömötörHanna10éves

  • 40 dkg liszt,
  • 10 dkg étkezési keményítő,
  • 120 g méz,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 vanillincukor,
  • 15 dkg margarin,
  • 4 ev.kanál tej,
  • 1 tk fahéj,
  • szefűszeg,
  • gyömbér,
  • szegfűbors

Mézet, cukrot, margarint, tejet összemelegítjük a többivel összegyúrjuk, ha kihűlt. Formákkal kiszúrjuk és 180° C fokon 10-15 percig sütjük. A tetejére 1 tojásfehérjéből kevés cukorral habot verünk,ételszínezővel szinezzük.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mennyire károsak az egészségre?…

eteltcsakokosan

Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?…

eteltcsakokosan

Még mik vannak?!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató