Ételtcsakokosan

Dijoni mustárt hívtak vissza

2016. augusztus 29.

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett bejelentés szerint Magyarországon is forgalomba került egy francia előállítású dijoni mustár, amely nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot,  tartalmaz. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, amely a szükséges intézkedéseket végrehajtotta.

08.27_moutarde_dedijon_rasffAz élelmiszer jelölési hibájára a francia előállító vizsgálatait követően derült fény. A NÉBIH felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, annak érdekében, hogy a kifogásolt termékek azonnal lekerüljenek az üzletek polcairól. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az érintett tételek már nincsenek forgalomban.
A termék pontos adatai

  • Megnevezése: Moutarde de Dijon BIO (200 g)
  • Tételazonosító(k): 096 vagy 097
  • Minőségmegőrzési idő: 2018.04.30.

A NÉBIH tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék az arra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, fogyasztása a szulfit érzékenységben szenvedők részére kerülendő. Kérjük a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből az ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi jelent a nyomokban tartalmazhat kifejezés? …

eteltcsakokosan

Ételt csak okosan! foglalkozás már az általános iskolákban is

eteltcsakokosan

Vadak: ízben a titok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató