Ételtcsakokosan

Cukkinis tepsis krumpli

2022. április 8.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya

35 dkg cukkini

2 dkg vaj

5 dkg zsemlemorzsa

2 db paradicsom

2 evőkanál mascarpone (vagy natúr sajtkrém)

5 dkg fetasajt

1,5 dl zsírszegény tejszín

3-4 evőkanál reszelt parmezán

friss kakukkfű, bazsalikom

ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, majd a megmosott cukkinival együtt, vékony karikákra szeleteljük. Picit megsózzuk, de óvatosan, mert a fetasajt is sós lesz. Egy kivajazott, zsemlemorzsával enyhén megszórt tepsibe, rétegezve lerakjuk. Kevés kakukkfűvel és bazsalikommal, borssal ízesítjük a rétegeket. A tetejére paradicsomkarikákat helyezünk, lezárásként pedig a mascarponét és a fetasajtot tesszük. Rálocsoljuk a főzőtejszínt, bőven megszórjuk parmezán sajttal is. A tetejét alufóliával letakarva, 180 0C-ra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt összesütjük. A fóliát az utolsó tíz perben vegyük le.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Matyi és a fánk

eteltcsakokosan

Óvatosan a nyers tésztával

eteltcsakokosan

Fekete berkenye: a legfeketébb gyümölcs

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató