Hozzávalók:
50 dkg burgonya
35 dkg cukkini
2 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
2 db paradicsom
2 evőkanál mascarpone (vagy natúr sajtkrém)
5 dkg fetasajt
1,5 dl zsírszegény tejszín
3-4 evőkanál reszelt parmezán
friss kakukkfű, bazsalikom
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, majd a megmosott cukkinival együtt, vékony karikákra szeleteljük. Picit megsózzuk, de óvatosan, mert a fetasajt is sós lesz. Egy kivajazott, zsemlemorzsával enyhén megszórt tepsibe, rétegezve lerakjuk. Kevés kakukkfűvel és bazsalikommal, borssal ízesítjük a rétegeket. A tetejére paradicsomkarikákat helyezünk, lezárásként pedig a mascarponét és a fetasajtot tesszük. Rálocsoljuk a főzőtejszínt, bőven megszórjuk parmezán sajttal is. A tetejét alufóliával letakarva, 180 0C-ra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt összesütjük. A fóliát az utolsó tíz perben vegyük le.