Ételtcsakokosan

Csokis sárgabarack lekvár

2014. június 16.
Csokis-sárgabarack-lekvár-1--400x268

Csokis-sárgabarack-lekvár-1--400x268
Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 kg sárgabarack
  • 2 csomag dzsemfix
  • 6 ek. cukor
  • 1 dl csoki, mogyoró, mandula likőr (igény szerint)
  • 2 tábla 70-80 %-os étcsokoládé

Elkészítése:
A barackot alaposan megmossuk és kimagozzuk, lábosba tesszük és botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a dzsemfixet, a cukrot, a likőrt és kevergetve főzzük.
Közben gőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Miután megfőtt a lekvár, beletesszük az olvasztott csokoládét.
A forró lekvárt jól kimosott, tiszta üvegekbe merjük, rátesszük a tetejét, és fejre állítjuk. Ha kihűlt, akkor megfordítjuk és pár napig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok: 

  • Megbízható beszerzési forrás, jó minőségű alapanyag.
  • A befőzés megkezdése előtt a helyiséget alaposan takarítsuk ki, az edényeket, eszközöket alaposan mossuk el, fertőtlenítsük ki! A csavaros tetőket dobjuk pár másodpercre forró vízbe, majd hagyjuk megszáradni!
  • Az eltenni kívánt zöldséget, gyümölcsöt mindig át kell válogatni és alaposan meg kell mosni.
  • A nyers anyagok tisztítása és a befőzés megkezdése előtt, illetve közöttük is mossunk alaposan kezet!
  • A lekvárokat kihűlésük után érdemes felcímkézni.
  • Célszerű olyan nagyságú üvegeket választani, amelyek tartalmát a felbontást követően a család pár napon belül el tud fogyasztani.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sokszínű saláták

eteltcsakokosan

Sűrítés, rántás, habarás

eteltcsakokosan

Szottyosan jó!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató