Ételtcsakokosan

Csokis sárgabarack lekvár

2014. június 16.
Csokis-sárgabarack-lekvár-1--400x268

Csokis-sárgabarack-lekvár-1--400x268
Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 kg sárgabarack
  • 2 csomag dzsemfix
  • 6 ek. cukor
  • 1 dl csoki, mogyoró, mandula likőr (igény szerint)
  • 2 tábla 70-80 %-os étcsokoládé

Elkészítése:
A barackot alaposan megmossuk és kimagozzuk, lábosba tesszük és botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a dzsemfixet, a cukrot, a likőrt és kevergetve főzzük.
Közben gőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Miután megfőtt a lekvár, beletesszük az olvasztott csokoládét.
A forró lekvárt jól kimosott, tiszta üvegekbe merjük, rátesszük a tetejét, és fejre állítjuk. Ha kihűlt, akkor megfordítjuk és pár napig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok: 

  • Megbízható beszerzési forrás, jó minőségű alapanyag.
  • A befőzés megkezdése előtt a helyiséget alaposan takarítsuk ki, az edényeket, eszközöket alaposan mossuk el, fertőtlenítsük ki! A csavaros tetőket dobjuk pár másodpercre forró vízbe, majd hagyjuk megszáradni!
  • Az eltenni kívánt zöldséget, gyümölcsöt mindig át kell válogatni és alaposan meg kell mosni.
  • A nyers anyagok tisztítása és a befőzés megkezdése előtt, illetve közöttük is mossunk alaposan kezet!
  • A lekvárokat kihűlésük után érdemes felcímkézni.
  • Célszerű olyan nagyságú üvegeket választani, amelyek tartalmát a felbontást követően a család pár napon belül el tud fogyasztani.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Csak megenni veszélyes, vagy már kézzel megtapogatni is?…

eteltcsakokosan

Virágzó teák

eteltcsakokosan

A szárított vargánya gomba meddig áll el?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató