Ételtcsakokosan

Csokis muffin a hidegben

2017. január 23.

Ebben a folyamatos hidegben jól esik egy csokis finomság, ami gyorsan elkészül.
Hozzávalókcake-1821732_640

  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 csomag kakaós puding
  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

Elkészítése

A megolvasztott vajat összekeverem a tojással és a cukorral. A 2,5 dl tejből pudingot készítek. A pudingot, lisztet és a sütőport is hozzákeverem a tojásos masszához. A tésztát 12 darabos muffinformába adagoljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: csokidarabokkal, aszalt gyümölcsökkel vagy olajos magvakkal dúsíthatjuk.

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mit tartalmaz?…

eteltcsakokosan

Még elvethetjük…

eteltcsakokosan

A csokoládé, hidegen-melegen

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató