Ételtcsakokosan

Csirketorta

2015. február 2.
csirketorta-289x300

Nagyon gyors és egyszerű főételt mutatunk be, ami friss salátával, savanyúsággal esetleg kompóttal is finom.

csirketorta-289x300

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • liszt
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, a tojásokat felverjük és külön tálba szórjuk a lisztet. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatva bundázzuk. Egy hőálló tálba rétegezzük, jól lenyomkodjuk. Fóliával letakarjuk és kb. 45-50 percig sütjük, majd a fóliát levéve még ropogósra pirítjuk a tetejét.
Kiborítva úgy szeleteljük, mint egy tortát.

Tipp: Még laktatóbb ételt készíthetünk, ha a fenti receptet vékonyra szeletelt baconnel bolondítjuk meg olyan módon, hogy a hőálló tál aljába is szeleteket teszünk, arra halmozzuk a bundázott húst és a tetejét is befedjük. Érdekes formákat kapunk, ha kuglóf vagy őzgerinc formába töltjük a csirkét.

Élelmiszerbiztonsági tippek

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Figyeljünk az alapanyagok fogyaszthatósági idejére.
  • A lisztet mindig szitáljuk át felhasználás előtt.
  • A tojásokat, ha felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt folyó víz alatt mossuk meg és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, amennyiben szemmel láthatóan hibátlan, elváltozásoktól mentes a tojás, akkor használjuk csak fel!
  • A nyers csirkehús feldolgozásánál, ahogyan minden hús esetében, rendszeresítsünk csak erre a célra használatos eszközöket (vágódeszkát, kést), és ezeket a használatot követően minél előbb mosogassuk el, ügyelve hogy ne érintkezzenek a készétellel.
  • Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre.
  • A maradékot minél hamarabb tegyük hűtőbe és egy napon belül fogyasszuk el!
  • A hűtve tárolt készételt fogyasztás előtt alaposan forrósítsuk át.

 
Kép forrása: http://citromhab.blogspot.hu/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az értékes durumbúza

eteltcsakokosan

Csak megenni veszélyes, vagy már kézzel megtapogatni is?…

eteltcsakokosan

Vajon ugyanakkora az értékes tápanyag-, vitamintartalma?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató