Ételtcsakokosan

Csirketorta

2015. február 2.
csirketorta-289x300

Nagyon gyors és egyszerű főételt mutatunk be, ami friss salátával, savanyúsággal esetleg kompóttal is finom.

csirketorta-289x300

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • liszt
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, a tojásokat felverjük és külön tálba szórjuk a lisztet. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatva bundázzuk. Egy hőálló tálba rétegezzük, jól lenyomkodjuk. Fóliával letakarjuk és kb. 45-50 percig sütjük, majd a fóliát levéve még ropogósra pirítjuk a tetejét.
Kiborítva úgy szeleteljük, mint egy tortát.

Tipp: Még laktatóbb ételt készíthetünk, ha a fenti receptet vékonyra szeletelt baconnel bolondítjuk meg olyan módon, hogy a hőálló tál aljába is szeleteket teszünk, arra halmozzuk a bundázott húst és a tetejét is befedjük. Érdekes formákat kapunk, ha kuglóf vagy őzgerinc formába töltjük a csirkét.

Élelmiszerbiztonsági tippek

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Figyeljünk az alapanyagok fogyaszthatósági idejére.
  • A lisztet mindig szitáljuk át felhasználás előtt.
  • A tojásokat, ha felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt folyó víz alatt mossuk meg és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, amennyiben szemmel láthatóan hibátlan, elváltozásoktól mentes a tojás, akkor használjuk csak fel!
  • A nyers csirkehús feldolgozásánál, ahogyan minden hús esetében, rendszeresítsünk csak erre a célra használatos eszközöket (vágódeszkát, kést), és ezeket a használatot követően minél előbb mosogassuk el, ügyelve hogy ne érintkezzenek a készétellel.
  • Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre.
  • A maradékot minél hamarabb tegyük hűtőbe és egy napon belül fogyasszuk el!
  • A hűtve tárolt készételt fogyasztás előtt alaposan forrósítsuk át.

 
Kép forrása: http://citromhab.blogspot.hu/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kéklő savanykás bogyók

eteltcsakokosan

Áramszünet és az élelmiszer-biztonság

eteltcsakokosan

Mákszemnyi igazságok a mákról

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató