Hozzávalók:
3-4 evőkanál olívaolaj
3 közepes sárgarépa
2 szál újhagyma vagy egy kisebb csokor snidling
1 csicseriborsó konzerv
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál őrölt köménymag
1 csokor zöldpetrezselyem
1/2 db citrom leve
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott répát megpároljuk, rászórjuk a zöldhagymát vagy a snidlinget. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd őrölt köménnyel megszórjuk. Másfél liter vízben félig puhára főzzük. A csicseriborsó-konzervről leöntjük a levet, majd hozzáadjuk a répához és tovább főzzük. Mikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítjük, és a tejszínnel besűrítjük. Kevés citromlével ízesítjük. Pár csepp olívaolajat rácsepegtetve, kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk.