Ételtcsakokosan

Csicseriborsó-krémleves konzervből

2022. április 8.

Hozzávalók:

3-4 evőkanál olívaolaj

3 közepes sárgarépa

2 szál újhagyma vagy egy kisebb csokor snidling

1 csicseriborsó konzerv

2 dl főzőtejszín

1 teáskanál őrölt köménymag

1 csokor zöldpetrezselyem

1/2 db citrom leve

ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott répát megpároljuk, rászórjuk a zöldhagymát vagy a snidlinget. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd őrölt köménnyel megszórjuk. Másfél liter vízben félig puhára főzzük. A csicseriborsó-konzervről leöntjük a levet, majd hozzáadjuk a répához és tovább főzzük. Mikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítjük, és a tejszínnel besűrítjük. Kevés citromlével ízesítjük. Pár csepp olívaolajat rácsepegtetve, kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Tavaszi vitaminhiány? Tudatos választással megelőzhető! – 2. rész

eteltcsakokosan

Itt a Farsang, áll a bál

eteltcsakokosan

Mi az a BPA-mentesség?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató