Ételtcsakokosan

Bence mézeskalácsa

2016. december 21.

A 6 éves Bence receptjét is kipróbálhatjátok!
Hozzávalók

  • 36 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 2 db tojás
  • 6 teáskanál  méz (2 evőkanálnyi)

Elkészítése
Az összetevőket berakjuk egy tálba, összegyúrjuk, és pihentetés nélkül azonnal nyújtjuk, szaggatjuk, és 5-10 percig sütjük 175 fokon. Figyelgetni kell, nagyon hamar elkészül. Ha mogyoróbarna, akkor lesz jó!
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kéklő savanykás bogyók

eteltcsakokosan

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

A bolti szalámik mitől "olyan" kemények?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató