Ételtcsakokosan

Bence mézeskalácsa

2016. december 21.

A 6 éves Bence receptjét is kipróbálhatjátok!
Hozzávalók

  • 36 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 2 db tojás
  • 6 teáskanál  méz (2 evőkanálnyi)

Elkészítése
Az összetevőket berakjuk egy tálba, összegyúrjuk, és pihentetés nélkül azonnal nyújtjuk, szaggatjuk, és 5-10 percig sütjük 175 fokon. Figyelgetni kell, nagyon hamar elkészül. Ha mogyoróbarna, akkor lesz jó!
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Juhhúst az ünnepi asztalra

eteltcsakokosan

Mire jó az ételhőmérő?

eteltcsakokosan

Kéklő savanykás bogyók

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató