Ételtcsakokosan

Befolyásolja-e egy termék minőségét?…

2020. november 12.

Befolyásolja egy termék minőségét az élelmiszereken az a címke, hogy vegán, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, csökkentett zsírtartalmú vagy csökkentett szénhidráttartalmú?

Az élelmiszereknek minden esetben emberi fogyasztásra alkalmas minőségűnek kell lennie, összetételtől függetlenül. A különböző összetevőket, vagy azok hiányát kiemelő jelzők nem a termék minőségére utalnak, hanem többlet információt jelentenek a bizonyos összetevőkre allergiások és a diétázók számára. Például a laktóz-, vagy gluténmentes jelzőt csak olyan termékre írhatják rá, ami alapvetően tartalmazhat laktózt vagy glutént – ami egészségügyi problémát okozhat az érzékenyeknél – de ezt az allergént valamilyen eljárással kivonják a termékből, vagy allergénmentes alapanyaggal helyettesítik. Az élelmiszerek csomagolásán kötelező az összetevők felsorolása, ezért minden esetben javasolt az összetevői lista alapján tájékozódni a vásárlás előtt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A cseresznyét minden gyerek szereti

eteltcsakokosan

A szabadban is biztonságosan

eteltcsakokosan

7 hétköznapi főzési baki

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató