Ételtcsakokosan

Barbara különleges töltött paprikája

2016. augusztus 29.

 Kistelekről a 13 éves Barbara küldte el nekünk kedvenc receptjét. Próbáljátok ki Ti is otthon!
Töltött paprika sajt mártással11742872_806832986081451_4223224659447689468_n (2)
Hozzávalók:

  • 8 db piros színű érett paprika kicsumázva
  • kb 70 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • só, bors, vegeta

Hozzávalók a sajtmártáshoz:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • só és bors
  • pici olaj
  • víz a kikeveréshez

11709646_806833212748095_2006621415834608886_n (2)A húst összekevertem a hozzávalókkal, és ezt töltöttem bele a paprikába. Beletettem egy edénybe, amit anyu előkészített nekem. Tettünk rá sót és pici vegetát, majd felöntöttük vízzel. Ameddig főtt, elkészítettem a sajtmártást.
Megpirítottam kicsit a lisztet az olajon. Felengedtem vízzel, és közben csomómentesre kevertem. Mikor felforrt és besűrűsödött, beletettem a trappista sajt felét reszelve, ahogy már anyutól láttam. Tettem bele 2 evőkanál tejfölt és elkevertem, majd sóval és borssal ízesítettem. Mikor mindennel elkészültem, tálaltunk. A tálaláskor még megszórtam a tetejét is reszelt sajttal!
 
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
  • A zöldségeket alaposan mossátok meg és csepegtessétek le felhasználás előtt.
  • A rizst felhasználás előtt válogassátok át, kiszedve a hibás vagy sötét szemeket, majd szitában alaposan öblítsétek át.
  • Darált húst csak megbízható helyről vásároljatok, de legjobb, ha a húst otthon daráljátok le.
  • Ha boltban vásároltok darált húst, minden esetben ellenőrizzétek a terméket még a vásárlás helyszínén.
  • A darált húst csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyétek ki a hűtőből.
  • Figyeljetek a tejföl fogyaszthatósági idejére.
  • A sajt reszelésekor, amennyiben a sajt maradékát (akár reszelve, akár darabban) későbbi fogyasztásra elteszitek, ügyeljetek arra, hogy a kezetektől, a munkaasztaltól ne szennyeződhessen!
  • Az elkészített, lehűtött ételt fogyasztás előtt alaposan át kell sütni, vagy fel kell forralni, úgy, hogy az étel minden pontján alaposan átforrósodjon.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mire és hogyan használd a rebarbarát?

eteltcsakokosan

Gyerekek, vásárlás és élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Mit tegyek ha…?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató