Ételtcsakokosan

Bajai halászlé

2013. december 18.

Bajai vagy szegedi?
A kétféle halászlé közül a bajai elkészítése gyorsabb, egyszerűbb: a halat nem passzírozzuk, csak simán főzzük hagymával, a végén gyufatésztával tálaljuk.
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg hal (ennek 3/4-e feltétlenül ponty, emellett lehet pl. csuka,angolna, harcsa)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 liter víz
  • 1 púpos evőkanál csemegepaprika (ízlés szerint tehetünk hozzá csípős paprikát is)
  • gyufatészta

ELKÉSZÍTÉS:
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ezeket egyenként megsózzuk, és hideg helyen (nyáron hűtőben) legalább két órán át állni hagyjuk (ettől kerek ízt kap).
Az összevágott vöröshagymát a bogrács aljára tesszük, rárakjuk a hal fejét, farkát és a halszeleteket. Felöntjük vízzel és erős tűzön felforraljuk.
Miután felforrt, 2-3 percre visszavesszük a forrást és beletesszük a csemegepaprikát óvatosan, nehogy a bogrács oldalához tapadjon (ettől ugyanis ráéghet és keserű lesz). 30 percig erős lángon forraljuk,
majd levesszük és az előre kifőzött gyufatésztára leszűrve rámerjük

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az ősz sztárja a szilva

eteltcsakokosan

Zsázsa az ablakban

eteltcsakokosan

Sokoldalú piros bogyók

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató