Ételtcsakokosan

Amiket élelmiszerbiztonsági okoból nem ajánlunk

2015. november 20.

Többször is írtunk már divatos konyhai eszközöket és élelmiszerbiztonsági tanácsokkal láttuk el az olvasót. Most bemutatjuk azokat, amik nem mentek át a rostán, mert ezekből is sokat lehet tanulni. A cél: a divat ne előzze meg a biztonságot!

design_csipeszA képen látható tálaló eszköz műanyagból készült,  könnyen zsírosodik, elszíneződik és nem mosogatható el rendesen. Valamint nincsen nyele, úgyhogy könnyen megégetheti magát a használója, ha egy mélyebb edényből, lábosból adagolja az ételt.

 
Tipp:

  • Válasszunk hosszú nyelű, fémből készült kanalakat, szűrőlapátokat a tálaláshoz.
  • Eszközeinket mindig alaposan mossuk el, magas hőfokon.

harmonika

Harmonika elven működő, összehajtható eszközöket nem ajánljuk, mivel nehezen lehet ezeket elmosni, a belső felület a törések mentén megsérülhet, tisztíthatatlanná válik és a sérülésekbe megtelepedhetnek a mikroorganizmusok.

Az összetolható palackra is igazak a fenti állítások, azzal kiegészítve, hogy nem fér bele megfelelő mosogató eszköz, valamint mivel nem átlátszó/áttetsző nem látszik a szennyeződés.

Tipp:

  • Sérült eszközöket nem szabad használni, ki kell dobni.
  • Mindig nézzük meg, hogy az edényeink mosogatógépbe vagy mikrohullámú sütőbe tehetőek-e.

Ráadás:
tetok
Tipp:

  • Hűtőszekrényben élelmiszert üvegedényekben, dobozokban tároljunk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az ivóvizes palackunkat is ki kell tisztítani!

eteltcsakokosan

Mire figyeljünk mák vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Mire figyeljünk kapor vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató