Ételtcsakokosan

Amiket élelmiszerbiztonsági okoból nem ajánlunk

2015. november 20.

Többször is írtunk már divatos konyhai eszközöket és élelmiszerbiztonsági tanácsokkal láttuk el az olvasót. Most bemutatjuk azokat, amik nem mentek át a rostán, mert ezekből is sokat lehet tanulni. A cél: a divat ne előzze meg a biztonságot!

design_csipeszA képen látható tálaló eszköz műanyagból készült,  könnyen zsírosodik, elszíneződik és nem mosogatható el rendesen. Valamint nincsen nyele, úgyhogy könnyen megégetheti magát a használója, ha egy mélyebb edényből, lábosból adagolja az ételt.

 
Tipp:

  • Válasszunk hosszú nyelű, fémből készült kanalakat, szűrőlapátokat a tálaláshoz.
  • Eszközeinket mindig alaposan mossuk el, magas hőfokon.

harmonika

Harmonika elven működő, összehajtható eszközöket nem ajánljuk, mivel nehezen lehet ezeket elmosni, a belső felület a törések mentén megsérülhet, tisztíthatatlanná válik és a sérülésekbe megtelepedhetnek a mikroorganizmusok.

Az összetolható palackra is igazak a fenti állítások, azzal kiegészítve, hogy nem fér bele megfelelő mosogató eszköz, valamint mivel nem átlátszó/áttetsző nem látszik a szennyeződés.

Tipp:

  • Sérült eszközöket nem szabad használni, ki kell dobni.
  • Mindig nézzük meg, hogy az edényeink mosogatógépbe vagy mikrohullámú sütőbe tehetőek-e.

Ráadás:
tetok
Tipp:

  • Hűtőszekrényben élelmiszert üvegedényekben, dobozokban tároljunk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mitől lehet büdös a hús?…

eteltcsakokosan

Mik azok a szuperételek?

eteltcsakokosan

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató