Ételtcsakokosan

Amatőr ételszobrászok a konyhában

2013. szeptember 24.

A NÉBIH által indított ételszobrász verseny célja volt, az Ételt csak okosan! kampány üzenetének átadása mellett, olyan vállalkozó kedvű amatőr ételszobrászokat találni,akik a biztonságos ételkészítésen túl szemet gyönyörködtető ételcsodákat hoznak létre. A kategóriánként az 5 legjobb művet szakmai zsűrink választotta ki meghatározott szempontok alapján (ötletesség/kreativitás; kivitelezés pontossága; kivitelezés; nehézsége/technika; összharmónia) alapján. A döntés nem volt könnyű, hiszen sok ötletes, szépen kidolgozott mű érkezett. A nyerteseket végül közönségszavazás útján választottuk ki.

 ISMERJÜK MEG A NYERTESEKET!

A Desszertcsodák kategória győztese, Nagyné Tóth Ildikó, aki egy mérnöki pontossággal kivitelezett focilabda formájú torta alkotója. A tortadíszítés nem régi keletű hobbi nálam – mondja Ildikó. 2011-ben készítettem az első igazán szépre sikeredett formatortámat, aminek elkészítéséhez bújtam a tortás oldalakat, blogokat. Innen már nem volt megállás. Azóta alig várom, hogy családomban születésnap, rokonlátogatás, vagy valamilyen alkalom legyen, hogy készíthessek egy új tortakülönlegességgel. Az eredeti szakmám – mivel egészségügyi főiskolát végeztem – nem kapcsolódik a cukrászathoz, így kijelenthetjük, hogy amatőr vagyok. Egy korábbi versenyen is jó helyezést értem el, hiszen az online webcukrász versenyen ezüst érmes lett a tortám,ami azért is nagy öröm számomra, mert cukrászokból álló szakmai zsűri ítélte nekem a díjat. Egy másik Internetes versenyen pedig,ahol szintén a közönségszavazatok döntöttek, második lettem. Az Ételt csak okosan! versenyére pedig a megmérettetésen túl azért jelentkeztem, mert szeretném, ha minél többen megismernék a blogomat, amiben néhány torta elkészítését is bemutatom. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a fődíjat megnyernem és eljutok a Csokoládé Iskola egyik kurzusára, ahol továbbfejleszthetem tudásom. Örülök, hogy részese lehettem és nagyon hasznosnak tartom az „Ételt csak okosan!” kampányt, hiszen ápolónőként tudom, hogy az élelmiszer eredetű megbetegedések nagy része kivédhető,megelőzhető. Én is nagy súlyt fektetek a konyhámban az élelmiszerek helyes tárolására, a nyersanyag megfelelő feldolgozására. hangsúly mindig – mint az egészségügyben – a prevención van.

A Gyümölcscsodák kategória győztese, Hermán Zsolt egy dinnyekompozíciót készített, amely sokak tetszését elnyerte, így győztesként köszönthetjük. Mindig is nagyon tetszettek az ilyen csodák és gondoltam, kipróbálom magam mire vagyok képes. 2010 júniusában készítettem az első munkám Hajnalcsillagnak, a legidősebb lányomnak névnapjára. Persze utólag visszanézve A 20-as éveim elején pedig pipákat faragtam és lehet, hogy ezek indítottak el ezen az úton,de az is lehet, hogy korábbról indul ez a hobbi, mivel már gyerekkoromban is lyukakat fúrtam és mintákat vágtam a dinnyébe. Nem áll tőlem távol a konyha világa, hiszen pék- és szakácsmesterséget is tanultam.Nagyon nagy meglepetés volt számomra, mikor kiderült, hogy bejutottam a legjobb 5 közé a Gyümölcscsodák kategóriában. Mikor pedig megtudtam, hogy megnyertem a fődíjat, nagyon örültem, mert így lehetőségem nyílt arra, hogy tanulhassak Tanács Attila világ-, és olimpiai bajnok ételszobrásztól. Szívesen indulnék hasonló versenyeken, mert csodálatos emberekkel hozott össze. Szeretem családtagjaimat és a barátaim is lenyűgözni, de e versenyek által sokakhoz juttathatom el műveimet. Faragáshoz a kedvencem a dinnye, mert szépen kiadja a színeket (ez inspirált a címer megfaragására is) és az ananász, mert nagyon jó kompozíciókat lehet vele összeállítani.viccesnek tűnik, mert még csak éppen karcolgattam a dinnyét.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog, amit a szőlőről tudni kell

eteltcsakokosan

Húspótlók, alternatív fehérjeforrások

eteltcsakokosan

Házi kedvenceink a konyhában

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató