Ételtcsakokosan

Állateledel a hűtőben

2020. június 5.

Állateledeleket tárolhatjuk-e hűtőben? Ha igen, hogyan és hol? Tárolhatjuk-e a sajátunk mellett?

Az állateledelek csomagolása biztosítja a tárolási idő alatt a környezeti hatásoktól való védelmet, és a termékbiztonságot. Az állateledelek címkéje tájékoztatja a felhasználót az eltarthatósági időről és a termék tárolási és felhasználási előírásairól. Állateledelek esetében általában száraz, hűvös helyen javasolják tárolni a termékeket, a nem megfelelő tárolás károsan befolyásolhatja a termék minőségét. Az ajánlott tárolási és felhasználási körülmények eltérőek az állateledelek típusától függően. Száraz állateledelek esetében a csomagolás megnyitása után javasolt visszazárni a csomagot és hűvös helyen tárolni, de a termékeket jellemzően nem szükséges hűtőszekrényben tárolni. Az alutálkás, konzerv eledelek és kutya szalámik esetében, a kinyitott csomagolású fel nem használt mennyiséget hűtőben szükséges tárolni, és 2 napon belül fel kell használni. Az állateledelek hűtőben tárolása esetén, megfelelő csomagolással, elkülönített tárolással gondoskodni kell róla, hogy a termék ne szennyezhessen más terméket és ne szennyeződhessen. Nagyobb mennyiségű állateledel rendszeres tárolása esetén, csak erre a célra használt külön hűtőszekrény használata javasolt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Húsmentes hétköznapok

eteltcsakokosan

Ételt csak okosan már az óvodában is!

eteltcsakokosan

Mire jó a maghőmérő?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató