Ételtcsakokosan

Uborka

2021. július 21.

Felhasználási javaslat

1

Mindig alaposan mossuk meg. Uborka vásárlás során fontos, hogy alaposan szemügyre és a kezünkbe is vegyük az árut. Azt az uborkát válasszuk, amelyik szép zöld és kemény húsú. Ha piacról vásárolunk, próbáljuk száraz időben beszerezni az uborkát, ugyanis nagy esőzés után megkeseredhet. Ha keserű ne fogyasszuk el. Kovászolásra a lehető legfrissebbek keményebb közepes méretű fürtös uborkákat válasszunk. A nyers uborkát a hűtőszekrény zöldséges rekeszében tároljuk, így akár két hétig is eltartható, és ha már megvágtuk csomagoljuk frissentartó fóliába.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mese habbal, szülinappal

eteltcsakokosan

10 tanács a biztonságos uzsonnához

eteltcsakokosan

10 dolog… Amit a ribiszkéről tudni érdemes

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató