Ételtcsakokosan

Szőlő

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Az egészséges szőlőt felismerjük az ép, telt szemekről, amelyeket kissé nehéz leválasztani a viszonylag merev szárról. A szín is számít: a zöld szőlő akkor érett, ha van egy kis sárgás csillogása; a piros szőlő egyenletesen piros kell, hogy legyen; a fekete szőlő mély, bársonyos színben pompázik. Minél érettebb a szőlő, annál több benne az antioxidáns. A fürtöket óvatos kézzel forgassuk. Ne vegyük meg, ha túl sok penészes szemet látunk.

2

Tároljuk hideg helyen: hűtőben papírzacskóba tekerve napokig eláll.

3

Csak fogyasztás előtt mossuk meg. A túl nagy fürtöket daraboljuk fel, így a szemek frissebbek maradnak, mintha szemezgetnénk. Nyersen, magostól-héjastól a legegészségesebb.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A főtt ételek tárolásának művészete

eteltcsakokosan

Munkahelyi ebéd útja

eteltcsakokosan

Táplálkozási trendek: holnap és ma 1. rész

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató