Ételtcsakokosan

Szőlő

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Az egészséges szőlőt felismerjük az ép, telt szemekről, amelyeket kissé nehéz leválasztani a viszonylag merev szárról. A szín is számít: a zöld szőlő akkor érett, ha van egy kis sárgás csillogása; a piros szőlő egyenletesen piros kell, hogy legyen; a fekete szőlő mély, bársonyos színben pompázik. Minél érettebb a szőlő, annál több benne az antioxidáns. A fürtöket óvatos kézzel forgassuk. Ne vegyük meg, ha túl sok penészes szemet látunk.

2

Tároljuk hideg helyen: hűtőben papírzacskóba tekerve napokig eláll.

3

Csak fogyasztás előtt mossuk meg. A túl nagy fürtöket daraboljuk fel, így a szemek frissebbek maradnak, mintha szemezgetnénk. Nyersen, magostól-héjastól a legegészségesebb.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen sört válasszunk?

eteltcsakokosan

Mik vannak?!

eteltcsakokosan

Zöldség és gyümölcslevek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató