Ételtcsakokosan

Szilva

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Befőtt, kompót készítéséhez, sütemény díszítésére, rizottóhoz a félérett szilvát javasoljuk. Tároláskor pár nap alatt megpuhul, ám a cukortartalom már nem emelkedik. Friss fogyasztásra, lekvár főzéshez érett szilvát vegyünk. A legtöbb fajta héja enyhén viaszos: minél érintetlenebb ez az enyhén szürkés, puha bevonat, annál frissebb a szedés. A ráncosodott gyümölcs talán már 2-3 napot is töltött a rekeszben. Egységes külsejű, szokatlan foltoktól mentes szilvákat válasszunk. A viaszréteg jól elkülönül a penészgyeptől, amely a már elszíneződött, nagy tömegben együtt tárolt gyümölcsökön jelentkezhet.

2

Mosatlanul papírzacskóban a hűtőszekrényben 3-4 napig áll el.

3

Csak fogyasztás előtt mossuk meg.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az Európai Bizottság élelmiszerbiztonsági kérdések gyűjteménye

eteltcsakokosan

Se nem körte se nem alma

eteltcsakokosan

Van mennyiségi korlátozás is?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató