Ételtcsakokosan

Szeder

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A dobozkában árusított gyümölcshalom alját általában nincs lehetőségünk megnézni. Ezért csak megbízható helyről javasolt szedret vásárolni. Fényes felszínű, közepesen kemény tapintású bogyókat válasszunk. A puhaság nem hátrány, de a nagyon lottyadt gyümölcs régi szedést, gombabetegséget, vizes rothadást sejtet.

2

A szeder nagy víztartalma miatt könnyen romlásnak indul, ezért lehetőleg a vásárlás napján használjuk fel.

3

A hűtőszekrény enyhén hűvös részében, a jó szellőzés biztosítása és gyakori átválogatás mellett legfeljebb 2 napig tárolhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogyan készítsük fel a kamránkat egy veszélyhelyzetre?

eteltcsakokosan

Libamáj vs. Kacsamáj

eteltcsakokosan

Sajtoljunk

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató