Ételtcsakokosan

Sárgabarack

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A fáról szedett sárgabarack íze esetenként messze áll a piaci gyümölcs ízétől. A szállíthatóság érdekében ugyanis a termelő a teljes érés előtt kénytelen leszedni a barackot. S bár színében, puhaságában és állagában jelentős érés következik be, a barack íze és édessége szedést követően már nem változik. A kemény tapintású gyümölcsöt valószínűleg nagyon éretlenül szedték le.

2

Keressük a puha, illatos barackot, mert bár kevésbé tartható el, antioxidáns-tartalma a legkedvezőbb. Ne válasszunk sérült, foltos, túlságosan löttyedt gyümölcsöt. Lekvárhoz a legérettebbet, befőtthez, díszítéshez a félérettet vásároljuk.

3

Otthon hűvös helyen, szellősen tároljuk, és napokon belül fogyasszuk el.

4

A hűtő legalsó fiókjában az érett barackot nyugodtan eltarthatjuk 2-3 napig.

5

Csak közvetlenül a fogyasztás előtt érdemes megmosni, különben a gyümölcsöt érő nedvesség kedvező feltételeket teremt a rothasztó gombáknak és egyéb mikroorganizmusoknak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Étkezzünk évszakok szerint!

eteltcsakokosan

Miért nem törvényileg kötelező?…

eteltcsakokosan

Nyáron is biztonságosan

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató