Ételtcsakokosan

Sárgabarack

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A fáról szedett sárgabarack íze esetenként messze áll a piaci gyümölcs ízétől. A szállíthatóság érdekében ugyanis a termelő a teljes érés előtt kénytelen leszedni a barackot. S bár színében, puhaságában és állagában jelentős érés következik be, a barack íze és édessége szedést követően már nem változik. A kemény tapintású gyümölcsöt valószínűleg nagyon éretlenül szedték le.

2

Keressük a puha, illatos barackot, mert bár kevésbé tartható el, antioxidáns-tartalma a legkedvezőbb. Ne válasszunk sérült, foltos, túlságosan löttyedt gyümölcsöt. Lekvárhoz a legérettebbet, befőtthez, díszítéshez a félérettet vásároljuk.

3

Otthon hűvös helyen, szellősen tároljuk, és napokon belül fogyasszuk el.

4

A hűtő legalsó fiókjában az érett barackot nyugodtan eltarthatjuk 2-3 napig.

5

Csak közvetlenül a fogyasztás előtt érdemes megmosni, különben a gyümölcsöt érő nedvesség kedvező feltételeket teremt a rothasztó gombáknak és egyéb mikroorganizmusoknak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A sokoldalú csicseriborsó

eteltcsakokosan

A jó sonka titka

eteltcsakokosan

Zöld, sárga, csíkos hajócskák

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató