Ételtcsakokosan

Ringló

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Befőtt, kompót készítéséhez, sütemény díszítésére, rizottóhoz a félérett szilvát javasoljuk. Tároláskor pár nap alatt megpuhul, ám a cukortartalom már nem emelkedik.

2

Friss fogyasztásra, lekvár főzéshez érett szilvát vegyünk. A legtöbb fajta héja enyhén viaszos: minél érintetlenebb ez az enyhén szürkés, puha bevonat, annál frissebb a szedés. A ráncosodott gyümölcs talán már 2-3 napot is töltött a rekeszben. Egységes külsejű, szokatlan foltoktól mentes szilvákat válasszunk. A viaszréteg jól elkülönül a penészgyeptől, amely a már elszíneződött, nagy tömegben együtt tárolt gyümölcsökön jelentkezhet.

3

Mosatlanul papírzacskóban, a hűtőszekrényben 3-4 napig áll el.

4

Csak fogyasztás előtt mossuk meg. Legegészségesebb nyersen, szobahőmérsékleten fogyasztva.

5

Jól fagyasztható és aszalható.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ültetés januárban

eteltcsakokosan

Mi a különbség a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között?

eteltcsakokosan

Tartósítás szárítással

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató