Ételtcsakokosan

Pasztinák

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Keressünk egyneműen sárgásfehér, kemény tapintású paszternákot. A petrezselyemtől a levelek töveinek megfigyelésével tudjuk megkülönböztetni: a petrezselyem felső vége kicsúcsosodó, a paszternák levelei viszont egy völgyszerű mélyedésből erednek a gyökér tetején.

2

A pincében homokba ásva hónapokig tárolhatjuk. Zöld levele nem fogyasztható, az érzékenyeknél bőrkiütést okozhat. Komposztnak viszont kiváló.

3

Hűtőszekrényben tisztítva 1-2 hétig is eláll.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Indul az eperszezon

eteltcsakokosan

Raclette, a hűvös napok megmentője

eteltcsakokosan

GMO mentes vagy sem?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató