Ételtcsakokosan

Olaj

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Olajban sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj hőmérséklete ne lépje túl a 170-180˚C-ot, mert e fölött a sültbe bejutó, rákkeltő anyagok keletkezhetnek.

2

A olajok jellegzetes romlása az oxidáció okozta avasodás, ilyenkor az olajnak jellegzetes avas illata lesz, ilyenkor már ne használjuk.

3

A használt sütőolajat nem szabad a lefolyóba önteni. Benzinkutakon, lakosság hulladékudvarokon térítésmentesen leadható.

4

Ne süssünk elhasználódott zsiradékkal.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Minőségi pálinka, minőségi cefre

szucseva

Egészségesen, olcsón és biztonságosan!

eteltcsakokosan

Brazil ételek itthon is

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató