Ételtcsakokosan

Kenyér

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A kenyér két legnagyobb ellensége a penészesedés és a kiszáradás, ezért a kenyerek tárolásnál ezek elkerülésére kell figyelnünk

2

Érdemes a kenyértárolót bizonyos időközönként ecetes vízzel kimosni

3

A kenyeret lefagyaszthatjuk (akár három hónapra is), hűtőben kiolvaszthatjuk és sütőbe, vagy mikróba betéve újra ropogóssá tehetjük!

4

Házilag készíthetünk kenyérfélékből morzsát/prézlit daráló vagy turmixgép segítségével

5

Ne dobjuk ki, ha kicsit száraz a kenyér – lehet készíteni pirítóst, bundás kenyeret, bruscettat, kenyérpudingot vagy beáztatva fasírtba is felhasználható.

6

Ha a kenyér már penészes, akkor ki kell dobni, mivel a penészgomba fonalai már átszőtték mindenhol.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon régi vagy nem?…

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok otthoni ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Matyi és a fánk

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató