Ételtcsakokosan

Jégcsapretek

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Válasszunk élénk színű, tömör, nem fonnyadt levélzetű; friss, kemény tapintású, fényes gumókat. Ne vegyük meg a felrepedt, elszíneződött, nyomásra puha retket.

2

A megbízható helyről származó retek leveleit is vigyük haza, és otthon szedjük le, mert a levelétől el nem választva hamar fonnyad. A fiatal (a gumó közepe táján növekvő) leveleket megehetjük nyersen, a többit pedig levesbe főzhetjük.

3

A hűtőszekrényben 4-5 napig tárolhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Biztonságos limonádékészítés

eteltcsakokosan

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Szörpöljünk!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató