Ételtcsakokosan

Étolaj

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Olajban sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj hőmérséklete ne lépje túl a 170-180˚C-ot, mert e fölött a sültbe bejutó, rákkeltő anyagok keletkezhetnek.

2

A olajok jellegzetes romlása az oxidáció okozta avasodás, ilyenkor az olajnak jellegzetes avas illata lesz, ilyenkor már ne használjuk.

3

A használt sütőolajat nem szabad a lefolyóba önteni. Benzinkutakon, lakosság hulladékudvarokon térítésmentesen leadható.

4

Ne süssünk elhasználódott zsiradékkal.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen élelmiszeripari engedélyek kellenek? …

eteltcsakokosan

Dunsztolás

eteltcsakokosan

Mire érdemes odafigyelni a tojás vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató