Ételtcsakokosan

Citrom

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A gyümölcs felületén különböző növényvédőszer-maradékok lehetnek, ezért felhasználás előtt mindig alaposan mossuk meg.

2

A bio gyümölcsöt is alaposan meg kell mosni reszelés előtt! Megfelelő tárolási körülmények (4-10 C fok) mellett néhány hétig eltarthatóak, ha már felvágtuk őket, 2-3 napon belül használjuk fel. Tegyük hűtőbe egy kis tálkára, a vágott felével lefelé.

3

A reszelt citromhéj esetében fokozottan figyeljünk rá, hogy a távolról érkező citrusfélék héján mindig találunk viaszt és/vagy gombaölő szert, hogy ezek a termékek a hosszú szállítás alatt ne romoljanak meg. A termék címkéjéről tájékozódhatunk. Ezek a vegyszerek nem távolíthatók el teljes mértékben még mosással sem, ezért inkább kandírozott termékekkel helyettesítsük őket, ha nem tudunk bioterméket vásárolni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogyan készítsünk jó hamburgert otthon?

eteltcsakokosan

Konkrét – Népszerű strandételek nyomában

eteltcsakokosan

10 dolog… Amit a hummuszról tudni érdemes

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató