Ételtcsakokosan

Cékla

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Fontos tudni, hogy a cékla igen jól gyűjti a nitrátot, úgyhogy olyan helyen, ahol nitrátos a talajvíz, ne termesszük vagy legalább kisgyerekeknek ne adjuk a terményből. A cékla esetében a nitrát kifejezetten élelmiszerbiztonsági kockázat, ezért általában sem javasolt csecsemőknek céklát adni, legfeljebb kész bébiételben, mert az alapanyagokat ilyen tekintetben is ellenőrzik.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Oktatási nagyköveteket keres a Nébih

szucseva

Egy tanulmány szerint a főzőműsorok nem a legjobb eszközei az élelmiszer-higiéniai szabályok bemutatásának

eteltcsakokosan

Az élet sója és borsa

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató