Ételtcsakokosan

Brokkoli

2021. július 23.

Felhasználási javaslat

1

Gyakorlatilag az egész növény ehető, a levelektől kezdve a torzsán át a virágzatig. A zsenge leveleket akár nyersen, salátaként is fogyaszthatjuk. Elkészítése folyamán azonban kompromisszumot kell kötnünk. Ha bő vízben főzzük, ami nagyjából 8 – 10 percet vesz igénybe, megtartja ugyan friss zöld színét, de a vízben oldódó vitaminok, és ásványi anyagok sajnos kiáznak belőle. Ha pároljuk a zöldséget, a színe már nem lesz olyan étvágygerjesztően gusztusos, de cserébe a vitamintartalmának jó része megmarad.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az ősz királynője a hecsedli

eteltcsakokosan

Biztosan jó, ha „steril”?

szucseva

A tavaszi vitaminhiány leküzdése

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató