Ételtcsakokosan

Alabárdos Étterem – hagyomány és evolúció

2013. augusztus 5.
logoszinesfekv-300x151
Augusztusban ebben az étteremben költheti el vacsoráját Facebook-játékunk nyertese három barátjával. Íme egy kis kedvcsináló!
logoszinesfekv-300x151

Az egyetlen igazi lehetőség, hogy megkülönböztessük magunkat a konkurenciától, a szolgáltatásban rejlik.” (Jonathan Tisch)

Fenti mottónk szellemében mindent elkövetünk, hogy vendégeink mindenkor kifogástalannak ítéljék ételeinket és szolgáltatásunkat egyaránt.

Konyhai filozófia

bent2-300x200

Röviden összefoglalva, az Alabárdosban tradicionális magyar ételeket szolgálunk fel –újragondolt formában. De gondoljunk csak bele, mit is nevezünk eredeti magyar ételnek? A legtöbb „hagyományosan” magyar fogás országunknak a történelem során folyton változó határai közt, és a szomszédos területeken élő népektől került be a hazai étkek közé, amit számtalan példa bizonyít. Itt az Alabárdosban ezen ételek közül leginkább a múlt század polgári konyhájának ételei kerülnek a vendégeink elé, amelyeket azonban nem a megszokott formában tálalunk.

Ezek az ételek még a paprika megjelenése előtti időszakból származnak, amelyet a sáfrányos, gyömbéres, borsos ízvilág jellemez. Aki napközben az Országház utcában sétál, és bepillant az étterembe, valószínűleg az 500 éves épület látványából, a gótikus kert jellegéből, a történelmi hangulatú termekből következtetve egészen más jellegű fogásokra, régies, nehéz lakomákra gondol, azonban az elegáns asztalokra érkező ételekben a hagyomány a kreativitással, a tradíció folyamatos újragondolásával társul.

etel-300x200

Ételeinket ugyanis modern formában tálaljuk, amelyet könnyed textúrák, kidolgozott részletek, és különleges ízharmónia jellemez. Bicsár Attila séfnek és fiatal, lelkes szakácscsapatának köszönhetően az Alabárdos egyszerre műhely és ínyenc-étterem. A konyha párbeszéd a vendéggel, és ebben séfünk a folyamatosan érkező pozitív visszajelzések alapján különlegesen tehetségesnek bizonyult.

 Az ételek elkészítéséhez használt alapanyagok legnagyobb részét hazai termelőktől szerezzük be, és fejlett konyhai technológiák alkalmazásával dolgozzuk fel, azzal a céllal, hogy ne csak az ízek, hanem a nyersanyagokban rejlő értékes tápanyagok is minél nagyobb arányban megmaradjanak.

 Ízek és borok

lovagterem-200x300

A vacsorát a kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé, amelyeknek kiválasztásánál fontosnak tartjuk, hogy az aromák és a textúra passzoljon a fogáshoz, amely mellé fogyasztják. Ennek érdekében az Alabárdos Étterem vendégei folyamatosan frissülő borlapunkról válogathatnak, amely közel 150 fajta, magas minőségű, válogatott hazai bort tartalmaz, ezek mellett pedig néhány külföldi eredetű bor- és pezsgőkülönlegesség is helyet kapott. Vendégeinket természetesen nem hagyjuk magukra a választásban: képzett sommelier-nk örömmel javasol a széles választékból a fogáshoz illő és a vendégek ízlésének leginkább megfelelő italt.

Telefon: 06 1 356 08 51

Email: alabardos@t-online.hu

Web: www.alabardos.hu

https://www.facebook.com/Alabardos

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az otthoni ételkészítés HACCP szerinti elemzése

eteltcsakokosan

Az egész dobozt ki kell dobjam?…

eteltcsakokosan

Mi legyen az ünnepek alatt megmaradt ételek sorsa?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató