Ételtcsakokosan

Alabárdos Étterem – hagyomány és evolúció

2013. augusztus 5.
logoszinesfekv-300x151
Augusztusban ebben az étteremben költheti el vacsoráját Facebook-játékunk nyertese három barátjával. Íme egy kis kedvcsináló!
logoszinesfekv-300x151

Az egyetlen igazi lehetőség, hogy megkülönböztessük magunkat a konkurenciától, a szolgáltatásban rejlik.” (Jonathan Tisch)

Fenti mottónk szellemében mindent elkövetünk, hogy vendégeink mindenkor kifogástalannak ítéljék ételeinket és szolgáltatásunkat egyaránt.

Konyhai filozófia

bent2-300x200

Röviden összefoglalva, az Alabárdosban tradicionális magyar ételeket szolgálunk fel –újragondolt formában. De gondoljunk csak bele, mit is nevezünk eredeti magyar ételnek? A legtöbb „hagyományosan” magyar fogás országunknak a történelem során folyton változó határai közt, és a szomszédos területeken élő népektől került be a hazai étkek közé, amit számtalan példa bizonyít. Itt az Alabárdosban ezen ételek közül leginkább a múlt század polgári konyhájának ételei kerülnek a vendégeink elé, amelyeket azonban nem a megszokott formában tálalunk.

Ezek az ételek még a paprika megjelenése előtti időszakból származnak, amelyet a sáfrányos, gyömbéres, borsos ízvilág jellemez. Aki napközben az Országház utcában sétál, és bepillant az étterembe, valószínűleg az 500 éves épület látványából, a gótikus kert jellegéből, a történelmi hangulatú termekből következtetve egészen más jellegű fogásokra, régies, nehéz lakomákra gondol, azonban az elegáns asztalokra érkező ételekben a hagyomány a kreativitással, a tradíció folyamatos újragondolásával társul.

etel-300x200

Ételeinket ugyanis modern formában tálaljuk, amelyet könnyed textúrák, kidolgozott részletek, és különleges ízharmónia jellemez. Bicsár Attila séfnek és fiatal, lelkes szakácscsapatának köszönhetően az Alabárdos egyszerre műhely és ínyenc-étterem. A konyha párbeszéd a vendéggel, és ebben séfünk a folyamatosan érkező pozitív visszajelzések alapján különlegesen tehetségesnek bizonyult.

 Az ételek elkészítéséhez használt alapanyagok legnagyobb részét hazai termelőktől szerezzük be, és fejlett konyhai technológiák alkalmazásával dolgozzuk fel, azzal a céllal, hogy ne csak az ízek, hanem a nyersanyagokban rejlő értékes tápanyagok is minél nagyobb arányban megmaradjanak.

 Ízek és borok

lovagterem-200x300

A vacsorát a kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé, amelyeknek kiválasztásánál fontosnak tartjuk, hogy az aromák és a textúra passzoljon a fogáshoz, amely mellé fogyasztják. Ennek érdekében az Alabárdos Étterem vendégei folyamatosan frissülő borlapunkról válogathatnak, amely közel 150 fajta, magas minőségű, válogatott hazai bort tartalmaz, ezek mellett pedig néhány külföldi eredetű bor- és pezsgőkülönlegesség is helyet kapott. Vendégeinket természetesen nem hagyjuk magukra a választásban: képzett sommelier-nk örömmel javasol a széles választékból a fogáshoz illő és a vendégek ízlésének leginkább megfelelő italt.

Telefon: 06 1 356 08 51

Email: alabardos@t-online.hu

Web: www.alabardos.hu

https://www.facebook.com/Alabardos

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Honnan tudhatom hogy?…

eteltcsakokosan

Krumpli – melyik mire jó?

eteltcsakokosan

Jeges finomság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató