Ételtcsakokosan

A smoothie

2017. július 4.

A smoothie gyümölcsökből vagy zöldségekből, vagy a kettőjük ötvözetéből készített innivaló, ami nagyszerű frissítő télen-nyáron egyaránt.  

smoothie-1444356_640

Kapható a boltokban készen is, de mi magunk otthon is könnyedén elkészíthetjük. Mindössze egy turmixgépre, zöldségekre – gyümölcsökre és a fantáziánkra van szükség hozzá, és már kortyolhatjuk is a finomságot. A smoothie lehet édes vagy sós, a legfontosabb pedig, hogy egész évben készíthető. Készíthetjük friss alapanyagokból, de ha télen kívánjuk meg a piros bogyós smoothiet, akkor se szomorkodjunk, bátran nyúljunk a fagyasztott gyümölcsökhöz.

Persze mielőtt mindent beledobálunk a turmixgépbe, néhány lépésre oda kell figyelni. Kizárólag olyan zöldséget és gyümölcsöt vásároljunk, amelynek ismerjük a származását. A nyers gyümölcsöt, zöldséget felhasználás előtt alaposan mossuk meg és csepegtessük le, majd külön az e célra szolgáló vágódeszkán készítsük elő az alapanyagokat! Romlásnak indult gyümölcsből és zöldségből ne készítsünk italt! Mivel italunk nem kap hőkezelést, azonnal fogyasszuk el, ne tároljuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Így neveld a bazsalikomod

eteltcsakokosan

Mi legyen a savanyúság?

eteltcsakokosan

A smoothie

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató