Ételtcsakokosan

A bolti szalámik mitől "olyan" kemények?

2020. május 7.

A bolti szalámik mitől “olyan” kemények? A nagy szalámigyárak használnak valami anyagot, amivel elérik a keménységet? (pl. téli, turista)
A szalámikra vonatkozó követelményeket a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szabályozzák. A téliszalámi egy hosszan érlelt termék, ennek során a termék vizet veszít, mely során a termék állaga „keménnyé” válik.
A turista szalámi a köztudatban szalámi, de az Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint felvágottakhoz tartozik. A termékekre vonatkozóan a címkén megtalálható a tárolásra vonatkozó követelmények is . Abban az esetben, ha a terméket a boltokban nem ennek megfelelően tárolják, a termék szárad ami tovább keményíti.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zsázsa az ablakban

eteltcsakokosan

Egy gombócnyi finomság

eteltcsakokosan

Rozé – a filigrán hölgy

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató