Ételtcsakokosan
Tojasos_nokedli_72-300x200

Tojasos_nokedli_72-300x200

Hozzávalók a galuskához:

50 dkg liszt
2 egész tojás
2 evőkanál olaj
1 dl tej
só, víz

A tetejére ízlés szerint és a tálaláshoz:

tojás
reszelt sajt
füstölt, pirított szalonna
saláta levél

Elkészítés:

A tojást a liszttel, a zsiradékkal, tejjel és annyi vízzel elkavarjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Ezután forró, sós vízbe szaggatjuk a galuskát, fakanállal kavargatjuk. Akkor van készen, ha a galuska feljön a víz tetejére.

Közben a szalonnát zsírjára pirítjuk és kiszedjük a szalonnát belőle. A galuskát leszűrve hideg vízzel leöblítjük, és a forró szalonnazsírba tesszük, ráütjük a felvert tojásokat, és kevergetve elkészítjük a tojásos nokedlit.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal és a pirított szalonnakockákkal, valamint tehetünk mellé salátalevelet vagy egyéb friss zöldségeket.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás!
  • Mindig ügyeljünk az eltarthatósági időkre is!
  • A lisztet használat előtt szitáljuk át!
  • A tojásokat, ha felületük szennyezett, mossuk meg langyos vízzel, majd töröljük szárazra, hogy a koszos víz nehogy az ételbe csöpögjön!
  • Ezután a tojásokat egyesével külön tálkába üssük le, és ellenőrizzük az állagukat, mielőtt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz.
  • A nyers tojással érintkező eszközök esetében figyeljünk, hogy ne érintkezzenek a készétellel!
  • A tojásos galuska mellé helyezett salátalevelet alaposan mossuk meg, távolítsuk el a földmaradványokat, és csöpögtessük le! Hasonlóan járjunk el egyéb, leginkább a primőr zöldségek esetében is.
  • Az elkészült ételt hűtve tároljuk, és 1-2 napon belül fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…

eteltcsakokosan

Így válassz zamatos gyümölcsöt!

eteltcsakokosan

Piros, édes és isteni!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató