Ételtcsakokosan

Így válassz zamatos gyümölcsöt!

2019. május 7.

Az eper az egyik legkorábban érő gyümölcs így nyár elején. A komor téli időjárás után különösen jólesik az üde, ízében és formájában is tökéletesen harmonikus gyümölcs fogyasztása.

Mire figyeljünk epervásárlás során?
Abban az esetben, ha friss fogyasztásra vásárolunk, figyeljünk a mértékletességre, mivel az eper rendkívül romlandó, így csak azt a mennyiséget vigyük haza, amit lehetőleg még aznap, de maximum 1-3 napon belül el szeretnénk fogyasztani. Az áru válogatása során legyünk alaposak, kerüljük a penészes, fakó színű, sárgás-zöldes foltos terméseket. Dobozolt termék vásárlása során olyan dobozt válasszunk, amelyikben hibátlan szemek vannak, és a doboz alján nem gyűlt össze a gyümölcs leve. Minden esetben mentes legyen ütődéstől, penészedéstől, rothadástól, valamint idegen szagtól és íztől.
A megvásárolt epernél elengedhetetlen, hogy optimálisan érett állapotú legyen, mivel nem utóérő növényről beszélünk. A jó választás nemcsak az íz és külső megjelenés miatt szempont, hanem mert az éretlen és túlérett eper jóval kevesebb C-vitamintartalommal büszkélkedhet, mint a közepes és nagyméretű, ragyogó, mélyvörös színű, optimális érettségi fokban lévő társaik.
Hogyan tároljuk az epret?
Mivel rendkívül sérülékeny, így különös gondot kell fordítanunk a tárolására. Mosatlanul hűtőszekrénybe helyezve a gyümölcsöt, 2 napig is elállhat. Az ezt követő tárolás esetén viszont az értékes tápanyagok nagy részben elvesznek. Az epret a hűtő zárt fiókjában, fedett dobozban kell tárolni.
Az eperszezon tavasztól nyár közepéig tart, de az import és a fagyasztott gyümölcsöket egész évben beszerezhetjük, egy-egy finom sütemény elkészítéséhez.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A tojásfőzés tudománya

eteltcsakokosan

Fogyasszunk-e étrend-kiegészítőket?

eteltcsakokosan

Frissen fogyasztandó!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató