Ételtcsakokosan

Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…

2021. január 8.

Milyen engedélyek/feltételek kellenek ahhoz, hogy a boltomban legyen egy kimérős árú? (pl. müzli, mint az Auchanban)

Valamennyi élelmiszert a forgalmazás minden szakaszában óvni kell bármilyen szennyeződéstől. A helytelen vásárlói magatartásból adódó élelmiszer szennyeződés lehetőségét is ki kell küszöbölni az értékesítés teljes folyamatában. A csomagolás nélküli élelmiszer árusítása során is egyértelműen biztosítani kell a termékek tételenkénti folyamatos azonosíthatóságát, nyomonkövethetőségét, mely az élelmiszer-vállalkozó felelőssége. Ez történhet például belső nyomon követési dokumentum használatával. A nem előrecsomagolt élelmiszerek (ide tartozik az adagolókból történő értékesítés) forgalmazása esetén az eladás helyén, jól látható módon – a fogyasztók tájékoztatása céljából – fel kell tüntetni a jelölés egyes elemeit.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Piros tojást, hímes tojást biztonságosan

eteltcsakokosan

10 dolog, amit a mentáról tudni kell

eteltcsakokosan

A szárított vargánya gomba meddig áll el?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató