Ételtcsakokosan

Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…

2021. január 8.

Milyen engedélyek/feltételek kellenek ahhoz, hogy a boltomban legyen egy kimérős árú? (pl. müzli, mint az Auchanban)

Valamennyi élelmiszert a forgalmazás minden szakaszában óvni kell bármilyen szennyeződéstől. A helytelen vásárlói magatartásból adódó élelmiszer szennyeződés lehetőségét is ki kell küszöbölni az értékesítés teljes folyamatában. A csomagolás nélküli élelmiszer árusítása során is egyértelműen biztosítani kell a termékek tételenkénti folyamatos azonosíthatóságát, nyomonkövethetőségét, mely az élelmiszer-vállalkozó felelőssége. Ez történhet például belső nyomon követési dokumentum használatával. A nem előrecsomagolt élelmiszerek (ide tartozik az adagolókból történő értékesítés) forgalmazása esetén az eladás helyén, jól látható módon – a fogyasztók tájékoztatása céljából – fel kell tüntetni a jelölés egyes elemeit.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Allergének 6. – Szójabab, zeller, mustár és csillagfürt

eteltcsakokosan

5 alapszabály, ami megóvhatja egészségét

eteltcsakokosan

E. coli baktériumot mutattak ki francia sajtban

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató