Milyen engedélyek/feltételek kellenek ahhoz, hogy a boltomban legyen egy kimérős árú? (pl. müzli, mint az Auchanban)
Valamennyi élelmiszert a forgalmazás minden szakaszában óvni kell bármilyen szennyeződéstől. A helytelen vásárlói magatartásból adódó élelmiszer szennyeződés lehetőségét is ki kell küszöbölni az értékesítés teljes folyamatában. A csomagolás nélküli élelmiszer árusítása során is egyértelműen biztosítani kell a termékek tételenkénti folyamatos azonosíthatóságát, nyomonkövethetőségét, mely az élelmiszer-vállalkozó felelőssége. Ez történhet például belső nyomon követési dokumentum használatával. A nem előrecsomagolt élelmiszerek (ide tartozik az adagolókból történő értékesítés) forgalmazása esetén az eladás helyén, jól látható módon – a fogyasztók tájékoztatása céljából – fel kell tüntetni a jelölés egyes elemeit.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom