Ételtcsakokosan

Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…

2021. január 8.

Milyen engedélyek/feltételek kellenek ahhoz, hogy a boltomban legyen egy kimérős árú? (pl. müzli, mint az Auchanban)

Valamennyi élelmiszert a forgalmazás minden szakaszában óvni kell bármilyen szennyeződéstől. A helytelen vásárlói magatartásból adódó élelmiszer szennyeződés lehetőségét is ki kell küszöbölni az értékesítés teljes folyamatában. A csomagolás nélküli élelmiszer árusítása során is egyértelműen biztosítani kell a termékek tételenkénti folyamatos azonosíthatóságát, nyomonkövethetőségét, mely az élelmiszer-vállalkozó felelőssége. Ez történhet például belső nyomon követési dokumentum használatával. A nem előrecsomagolt élelmiszerek (ide tartozik az adagolókból történő értékesítés) forgalmazása esetén az eladás helyén, jól látható módon – a fogyasztók tájékoztatása céljából – fel kell tüntetni a jelölés egyes elemeit.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bővülő kínálat

eteltcsakokosan

Másképp süsd!

eteltcsakokosan

Vegyél számba!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató