Nem kell mindig csak főzeléket készíteni a borsóból, roppanós salátaként is tálalhatjuk. Itt a szezon, próbáljunk ki új ételeket.
Hozzávalók
- 1/2 kg friss zöldborsó
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag újhagyma
- 1/2 citrom leve
- olivaolaj
- só, bors
Elkészítés
Az újhagymát meghámozzuk és a borsóval, illetve paradicsommal együtt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat felezzük.
A zöldborsót lobogó vízbe öntjük és legfeljebb 5 percig főzzük, hogy ropogós maradjon. Szűrőbe öntük és lehűtjük folyóvízzel. Egy tálba borítjuk, hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, a hagmyakarikákat és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsóval, végül citromlével és olivaolajjal meglocsoljuk.
Élelmiszerbiztonsági tippek:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
- Friss, feszes héjú borsót vegyünk. a borsó fejtése után mossuk meg a szemeket.
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt és külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
További receptek borsóból:
Kép: bonappetit.com