Ételtcsakokosan

Az hogy lehet, hogy…?

2021. február 4.

Az hogy lehet, hogy egy zacskós aszalt vörös áfonyának csak a 49%-a vörösáfonya-tartalma, amikor mást nem is tartalmaz a zacskó?

Az élelmiszerek összetevőit csökkenő sorrendben kell megadni egy termék csomagolásán. Amennyiben azt írják, hogy a vörös áfonya 49%-ban van jelen, akkor valószínűleg amellett más összetevőt is tartalmaz a termék. A vörös áfonyát jellemzően cukorral, az aszalt gyümölcsöket pedig általában olajjal keverik össze, ezért lehetséges, hogy ezen összetevőket is tartalmazza a termék. A csomagoláson az összetevők felsorolásában minden összetevőt kötelező jelölnie a gyártónak, ezért azt érdemes minden esetben elolvasni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Le a kilókkal!

eteltcsakokosan

Szója és az egészség

eteltcsakokosan

Tüskés barátunk a szeder

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató