Ételtcsakokosan

Húsvéti tormaleves

2016. március 21.
tormaleves-300x200

Ha már megfőztük a sonkát, akkor ne csak bablevesnek használjuk fel a levét, hanem próbáljuk ki a tormalevest is!

Hozzávalóktormaleves-300x200

  • 40 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek liszt habaráshoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 púpozott ek reszelt torma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 ek olaj
  • 1,5 l sonkalé

Elkészítése

Meghámozzuk, megmossuk és lecsepegtetjük a zöldségeket, majd felkockázzuk és félretesszük. Egy fazékba olajba öntünk és apróra vágott fokhagymát szórunk rá, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, és pár percig együtt pároljuk. Fűszerezzük sóval (óvatosan, mert a sonka leve is sós), borssal és fűszerpaprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főzőlevével. A tejfölt kikeverjük a tormával, liszttel és pár evőkanál levessel, és besűrűsítjük vele a levest. Krémlevesként is elkészíthetjük, ilyenkor utolsó lépésként botmixerrel krémesítjük a levesünket.
Ha frissen főztük a sonkát, akkor pár kockát tehetünk a tányérba tálalás előtt, vagy pirított szalonnával is megszórhatjuk
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

További húsvéti receptek:

Fotó: food52.com.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon avas?…

eteltcsakokosan

Endívia

eteltcsakokosan

Tapas világnap

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató